Actualitate

MAPN: Cuantumul indemnizaţiilor invalizilor de război, veteranilor şi văduvelor, majorat cu 75%

Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă prin care cuantumul îndemnizaţiilor lunare cuvenite invalizilor de război, veteranilor de război, precum şi văduvelor de război a fost majorat cu 75 la sută faţă de valoarea actuală, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

"La propunerea Ministerului Apărării Naţionale, ca un act necesar de recunoaştere şi compensare a sacrificiului făcut în timpul războiului şi, ulterior, în societate, de invalizii, veteranii şi văduvele de război, Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, 29 noiembrie, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de îndemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război şi pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război. Prin actul normativ menţionat, cuantumul îndemnizaţiilor lunare cuvenite invalizilor de război, veteranilor de război, precum şi văduvelor de război a fost majorat cu 75 la sută faţă de valoarea actuală", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MAPN) remis marţi seară MEDIAFAX.

Astfel, invalizii de război încadraţi în categoriile mari mutilaţi şi gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadraţi în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei.


Tot la 196 de lei au fost stabilite şi noile cuantumuri ale îndemnizaţiilor lunare de veteran de război şi ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter