Actualitate

Cele mai frumoase rase de câini îşi dau întâlnire la Cluj

Cea de a treia ediție a concursului de atelaje canine „Cupa Clujului 2016” se va desfăşura între 26 şi 27 noiembrie, la eveniment urmând să participe 30 de echipe din România și Republica Moldova.

Câinii aparținând raselor Husky Siberian, Malamut de Alaska, Samoyed, câini de Groelanda, dar și câni din rasa Ciobănesc Australian, Malinois, Beagle, Yorkshire terrier sau Welsh Corgi Cardigan se vor întrece, însoțiți de stăpânii lor, pe un traseu de 2.5 kimometri. Categoriile de concurs sunt cart/rig, bikejoring (bicicletă trasă de câini), scooter și canicross. La categoria canicross, înscrierile se pot face și în ziua concursului. Cea mai spectaculoasă categorie se anunță încă de pe acum cea formată din echipaje de șase sau cinci câini, care se vor întrece pentru un loc pe podium.

„Aventura noastră a început în 2014 când, pentru prima dată, am organizat o competiție de atelaje canine în Cluj-Napoca, mai exact în Parcul Central. În 2015 am organizat în aceeași locație cea de-a doua ediție, noutatea fiind că prima manșă s-a disputat "în nocturnă". Anul acesta (2016), la sugestia concurenților, vom schimba locația evenimentului, suprafața de rulare fiind prea dură pentru prietenii noștri patrupezi”, transmit organizatorii, Asociația House of Happy Living.

Ultimele Stiri
abonare newsletter