Actualitate

Accidente rutiere grave produse în 2016. Clujul inclus în listă cu un eveniment

Două accidente s-au produs la 16 noiembrie 2016, pe Autostrada A2, pe sensul către Constanța și pe sensul către București, în urma căruia patru persoane au fost transportate la Spitalul "Sfântul Pantelimon" și la Spitalul "Bagdasar-Arseni".

Reprezentanții ISU au precizat că în accident au fost implicate 17 mașini, dintre care zece pe sensul către Constanța, iar șapte spre Capitală. 22 de persoane sunt evaluate medical.

* * *


Cel mai grav accident rutier produs în ultimii cinci ani a avut loc la 16 august 2015, în urma căruia au murit șase persoane, după ce o mașină s-a ciocnit de un cap de pod, pe raza localității Ardud, Satu Mare.

De la începutul anului 2016, s-au produs o serie de astfel de evenimente rutiere soldate cu victime:


11 noiembrie 2016 — Patru persoane au murit, în urma unui accident care a avut loc în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2016, pe DN 14 din Sibiu, după ce șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, iar mașina s-a izbit de zidul unei case.

5 noiembrie 2016 — Patru persoane au murit și peste 40 au fost rănite, într-un grav accident în lanț produs pe A2, la kilometrul 67, în apropiere de Lehliu. Accidentul, în care au fost implicate 29 de autovehicule, dintre care două microbuze care transportau persoane și un camion, a avut loc pe fondul condițiilor meteo de ceață intensă. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, a fost activat planul roșu de intervenție, la fața locului intervenind echipaje de pompieri, SMURD, ambulanțe SAJ din trei județe — București, Călărași și Constanța.


31 octombrie 2016 — Trei persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, într-un accident rutier produs pe raza comunei gălățene Munteni, în care au fost implicate patru mașini, între care un microbuz cu persoane și un autotren. 

25 septembrie 2016 — Două persoane au decedat, iar alte trei au fost transportate la spitale din Giurgiu și din București, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN5, în apropierea localității Daia, județul Giurgiu, după ce trei autoturisme au intrat în coliziune. 


12 septembrie 2016 —Două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite, în urma unui accident rutier pe drumul european E 58, pe raza comunei Bălușeni din județul Botoșani. Accidentul a avut loc într-o curbă periculoasă, în momentul în care șoferul unui autoturism Nissan a pierdut controlul asupra volanului și a intrat pe contrasens, lovind în plin o autoutilitară Mercedes Benz. 

14 august 2016 — Două persoane au murit și trei au fost rănite, într-un accident care a avut loc pe șoseaua Chitilei, în care au fost implicate trei autoturisme. Un autoturism înmatriculat în Italia, care se deplasa dinspre Chitila spre București, posibil din cauza neadaptării vitezei legale, a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat pe contrasens, după ce în prealabil ar fi acroșat capătul refugiului pentru pietoni din stația de tramvai, și a intrat în coliziune cu două autoturisme care se deplasau regulamentar, în paralel, pe cele două benzi pe sens. Conducătorul auto vinovat a fost rănit grav, un minor rănit ușor a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar o altă persoană a refuzat transportul la spital. 


31 iulie 2016 —Un accident rutier grav, soldat cu decesul a doi bărbați și rănirea ușoară a unei femei, s-a produs pe DN 22, pe fondul unei manevre imprudente și a neadaptării la condițiile din trafic. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, un bărbat care conducea un autoturism dinspre Tulcea spre Constanța pe DN 22 a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula din sens opus, condus de un bărbat din municipiul Constanța, la kilometrul 274+400. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul conducătorului auto și a unui pasager din al doilea autoturism, precum și rănirea ușoară a unei pasagere din cel de-al doilea autoturism. 

23 iunie 2016 —Patru persoane au murit și o alta a fost rănită, într-un accident pe DN 1, între localitățile Dridif și Voila din apropierea municipiul Făgăraș, în urma coliziunii a două autoturisme. 

11/12 iunie 2016 —Un șofer și iubita acestuia au murit, iar un tânăr a fost rănit, în urma unui accident rutier produs în localitatea Susenii Bârgăului, din județul Bistrița-Năsăud, pe DN 17. Șoferul a pierdut controlul asupra volanului, iar mașina s-a izbit cu violență de un stâlp de electricitate, fiind distrusă în proporție de 90%.

7 iunie 2016 —Patru persoane (două dintre ele fiind de naționalitate ucraineană, iar celelalte două fiind din Grecia) și altele două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în localitatea Traian, pe drumul european E85, după ce șoferul unui autoturism s-a angajat în depășirea unui TIR și l-a acroșat cu partea dreapta. Din impact, autoturismul a ajuns pe contrasens și a fost izbit de o mașină de transport valori. 

3 iunie 2016 —Trei persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier pe DN1 (E60), între localitățile clujene Copăceni și Tureni. Potrivit IPJ Cluj, un autovehicul a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un altul, cele trei persoane pierzându-și viața în urma impactului. 

29 mai 2016 —Trei persoane au decedat, iar alte trei au fost rănite, în urma unui accident rutier pe DN 6, în afara localității Butoiești, care face legătura între Drobeta Turnu Severin și Craiova, unde un autoturism a intrat într-o depășire și s-a lovit frontal cu un autotren. 

29 mai 2016 — Două persoane au murit, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier, produs pe raza localității Băbiceni din comuna Trușești, județul Botoșani. Un autoturism și o autoutilitară s-au ciocnit frontal la ieșirea din Băbiceni, după ce unul dintre șoferi a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor aflați la fața locului, din accident a rezultat decesul șoferului autoturismului care ar fi produs accidentul și un pasager aflat pe scaunul din dreapta al autoutilitarei care circula din sens opus. În urma necropsiei efectuate ulterior, s-a constatat că bărbatul care și-a pierdut viața în accident avea 2,05 mg/l alcool în sânge.  

24 aprilie 2016 —Doi studenți din Israel au murit într-un accident rutier produs în localitatea nemțeană Tupilați. Alți trei tineri israelieni au fost răniți în accident. 

4 aprilie 2016 —Cinci persoane au murit, iar două au fost rănite, pe strada Râmnicu Sărat din municipiul Brăila, după ce un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat în viteză pe trotuar și în stația de autobuz unde se aflau victimele. 

12 martie 2016 —Două persoane au murit, în urma coliziunii a trei autoturisme pe DN2 (E85), care a avut loc în zona localității Bogdan Vodă, situată la 67 km de municipiul Bacău. O femeie a murit pe loc în urma impactului, iar un bărbat a decedat imediat ce a ajuns la Spitalul Județean de Urgențe din Bacău, unde a fost transportat de echipajul unei ambulanțe. 

27 ianuarie 2016 —Patru persoane au murit și una a fost grav rănită, într-un accident rutier pe DN 10 Buzău-Brașov, pe raza localității buzoiene Viperești, autorul accidentului fiind un șofer care a intrat pe contrasens. 

10 ianuarie 2016 —Trei persoane au murit și alte patru au fost rănite, într-un accident rutier produs în comuna Curtișoara, la câțiva kilometri de municipiul Slatina, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat peste fundația unei case.

(Agerpres)

Ultimele Stiri
abonare newsletter