Actualitate

AMENZI de 20.000 lei pentru administratorii de drumuri din cauza deficienţelor la deszăpezire

Poliţia Română a dat 14 amenzi, în valoare de aproape 20.000 lei, administratorilor unor segmente de drum din judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Suceava pentru deficienţe la intervenţiile de deszăpezire.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, peste 5.000 de polițiști au acționat, la nivel național, în aceste zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului în condițiile căderilor de precipitații sub formă de zăpadă.

"Acţiunea a vizat şi fluidizarea traficului în condiţiile căderilor de precipitaţii sub formă de zăpadă, precum şi facilitarea accesului şi intervenţiei utilajelor de deszăpezire. În urma activităţilor de monitorizare a traficului şi a constatării unor deficienţe, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.375 de lei, administratorilor unor segmente de drum, din judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Suceava. Totodată, au fost aplicate 59 de sancţiuni pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 3 pentru lipsa materialelor antiderapante şi 2.551 pentru alte abateri la regimul rutier", transmite Poliţia Română.


Potrivit sursei citate, Clujul a scăpat doar cu două avertismente după ce două drumuri judeţene din zona Huedinului nu au fost curăţate de zăpadă. Este vorba de DJ 103J Sâncraiu-Aluniş şi DJ 103H Bologa-Săcuieu.

CJ Cluj: Drumurile judeţene din Cluj, pregătite pentru sezonul de iarnă. Oare?


Într-un comunicat de presă de la începutul lunii noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj spunea că îi asigură pe clujeni că a luat toate măsurile necesare astfel încât “sosirea sezonului rece să găsească judeţul Cluj complet pregătit în ceea ce priveşte deszăpezirea drumurilor judeţene”.

“Operatorii care au obligaţia pregătirii drumurilor pentru sezonul de iarnă 2016-2017, a aprovizionării cu materiale pentru combaterea lunecuşului, a deszăpezirii drumurilor judeţene, respectiv a elaborării şi transmiterii periodice de informări privind starea drumurilor, sunt SC Diferit SRL pentru lotul nr. 1, la un preţ convenit de 250.000 lei cu TVA inclus, respectiv Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA şi Societatea de Construcţii Napoca SA pentru loturile nr. 2 şi 3, la un preţ convenit de 500.000 lei cu TVA inclus. Aceste sume au fost stabilite pentru lunile noiembrie şi decembrie 2016, pentru restul sezonului de iarnă, din cursul anului 2017, urmând a fi semnate noi contracte, potrivit legislaţiei în vigoare. Estimarea sumelor prevăzute în actualele contracte a avut la bază contractele subsecvente încheiate pentru sezonul de iarnă 2015-2016 şi decontărilor efective de lucrări care au fost realizate în anul precedent”, se arăta în documentul citat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter