Actualitate

“Povestea chitarei” se joacă duminică la Cluj

După două spectacole cu casa închisă la Sibiu, piesa de teatru “Povestea chitarei” se va juca duminică, 13 noiembrie, ora 19.00, în Sala Academiei de Muzică “Gheorge Dima”. Piesa vine ca o mănuşă pentru cei care iubesc muzica rock şi face referire la condiţia artistului în România şi fenomenul Colectiv.

Piesa spune povestea tânărului Albert, care vrea să trimită o chitară în cosmos. Albert, un copil de numai 10 ani, află de la televizor că vine sfârșitul lumii. Înțelegând că planeta noastră așa cum o știm se va stinge, el se hotărăște să trimită în cosmos chitara rămasă de la tatăl său, pentru a o salva. Este convins că instrumentul său conține toate sunetele inventate vreodată pe Pământ. Pentru a-și duce la îndeplinire planul, Albert trebuie să parcurgă un traseu inițiatic, care presupune întâlniri cu diverse persoane care îl vor îndruma și experiențe care îl vor maturiza.

Pe parcurul piesei Albert  parcurge un traseu sonor bogat, de la barock la rock. Se întâlneşte cu sonorități de la Bach la Agustin Barios Mangore, de la Francisco Tarrega și Isaac Albeniz, până la Jimmy Hendrix și Stevie Ray Vaughan, de la Django Reinhardt la The Beatles. Melodia principala a piesei este “While my guitar gently weeps”, compusă se George Harrison, lansată pe albumul The Beatles, în 22 noiembrie 1968.


Muzica este interpretată live de doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu (clasic) și Ilie “Manole” Vlad (electric), alături de tinerii și foarte tinerii lor discipoli, “condimentand” calatoria lui Albert cu rifuri din repertoriul: Black Sabbath, Guns`n Roses, Gary Moore, Lynyrd Skynyrd, AC/DC, Survivour, Metallica, Megadeath, Rolling Stones, Aerosmith.

Ultimele Stiri
abonare newsletter