Actualitate

“Pomană pentru suflet”. Noua metodă de înşelăciune care face ravagii în Cluj

Sub pretextul “unei pomeni pentru sufletul cuiva” infractorii acostează persoane de sex feminin care poartă la vedere bijuterii din aur și le schimbă într-un moment de neatenție cu unele din metale neprețioase.

La data de 31 octombrie, Poliția orașului Huedin a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că o femeie, de 71 de ani, din Huedin, a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune, fiind prejudiciată cu suma de 1.500 lei.

“Astfel, la data mai sus menționată, în jurul orei 11:00, în timp ce se deplasa spre domiciliu, femeia ar fi fost abordată de o persoană de sex feminin care i-ar fi  solicitat informații despre locația unei biserici. Sub pretextul că ar dori să facă o pomană cu ocazia zilei de 1 noiembrie, persoana respectivă  i-ar fi solicitat femeii inelul și cerceii din aur pe care i-ar fi pus într-o hârtie. În momentul în care persoana vătămată ar fi solicitat restituirea bijuteriilor, i-ar fi fost înmânat un alt pachet care conținea patru monede”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.


Poliţiştii au deschis dosar penal pentru savârşirea infracţiunii de înșelăciune penal, efectuând în continuare cercetări pentru identificarea femeii și recuperarea prejudiciului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter