Actualitate

Cioloş, despre situaţia de la Poşta Română: "Dacă va fi nevoie, o să se implice şi Guvernul"

Premierul Dacian Cioloş le-a spus angajaţilor Poştei Române care l-au aşteptat la ieşirea de la USAMV Cluj-Napoca pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de refuzul conducerii companiei de a majora salariile factorilor poştali, că, dacă va fi nevoie, Guvernul se va implica în rezolvarea situaţiei. Poştaşii protestatari i-au cerut premierului demiterea conducerii Companiei de stat Poşta Română.

Dacian Cioloş a subliniat faptul că, în funcţie de rezultatul discuţiilor de luni, dintre sindicaliştii din Poşta Română şi conducerea companiei, Guvernul s-ar putea implica în rezolvarea situaţiei.

"Vedem care e rezultatul discuţiilor astăzi, pe subiectul ăsta şi, dacă va fi nevoie, o să se implice şi Guvernul în treaba asta. Există un Consiliu de Administraţie, un management acolo, care are un contract cu statul, şi ei trebuie să-şi asume anumite obligaţii. De asta nu vă pot acum eu un răspuns care va fi soluţia", a precizat prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Cioloş a adăugat că va avea discuţii cu ministrul Comunicaţiilor pe acest subiect.

"Atâta timp timp cât nu se va demite conducerea companiei, salariaţii sunt decişi să stăm tot aşa. Nu facem bine companiei, nu facem bine ţării, pentru că deja suntem criticaţi de presa externă. Trebuie dezamorsat acest conflict, de urgenţă. Oamenii trebuie să înceapă astăzi lucrul, dar vrem ceva ferm: o majorare salarială şi demiterea acestei conduceri", a afirmat unul dintre protestatari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter