Actualitate

Activitatea Poştei, paralizată pentru a doua zi consecutiv. Se livrează doar o parte din pensii

Poştaşii continuă, vineri, protestul spontan declanşat joi, ca urmare a nemulţumirilor legate de condiţiile precare de muncă şi de refuzul conducerii instituţiei de a creşte salariile cu 200 de lei, astfel încât oamenii primesc pensiile în câteva localităţi din ţară şi în municipii. Care este situaţia la Cluj?

Poştaşii clujeni continuă, vineri, protestul spontan declanşat, joi, cu întreruperea activităţii, atât în oraşe şi municipii, cât şi în mediul rural.

Şi liderul sindicatului din Poşta Cluj, Carol Sinka, a declarat, vineri, că protestul va continua până când se va reuşi obţinerea majorării salariale de 200 de lei net solicitată conducerii Companiei Naţionale Poşta Română.


"Activitatea din Poşta Cluj rămâne, vineri, paralizată. Nu se lucrează în oficiile poştale din oraşe şi municipii, dar nici în cele din mediul rural. Este afectată activitatea din 8 judeţe din Transilvania, deoarece nu lucrează colegii de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, astfel încât nu se trimite coletărie şi corespondenţă. Am decis să trimitem, totuşi, pensiile în judeţ prin factorii noştri poştali, pentru că nu dorim să sufere pensionarii din cauza incompetenţilor din conducerea Companiei Naţionale Poşta Română", a spus Sinka.

Potrivit acestuia, la Oficiul Poştal de Distribuţie (OPD) Cluj-Napoca, situat în zona Gării Cluj-Napoca, va avea loc de la ora 12,30 un miting de protest la care sunt aşteptaţi peste 200 de angajaţi.


"Vom cere demisia directorului executiv operaţional Rareş Stanciu, de la Bucureşti, care a trimis, joi seară, o adresă în teritoriu, în care ne cerea să cuatificăm pierderile înregistrate cu acest protest. Dar cât a pierdut Poşta Română din cauza lor, de ce nu se cuantifică, pentru că ei sunt vinovaţi de situaţia existentă?", a mai spus Sinka.

abonare newsletter