Actualitate

UPDATE: Percheziții la Cluj la instituții și persoane bănuite de uzurparea funcției

La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale efectuează 14 percheziții la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave.

Polițiștii au efectuat în această dimineață percheziții în județul Cluj la instutuții și persoane, bănuite de uzurparea funcției. Sursa foto: Arhivă. Polițiștii au efectuat în această dimineață percheziții în județul Cluj la instutuții și persoane, bănuite de uzurparea funcției. Sursa foto: Arhivă.

UPDATE: Subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Tintea, şi directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, sunt vizaţi de percheziţiile organizate de poliţiştii care verifică felul în care au încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor, banii nefiind viraţi către autoritatea locală, scrie news.ro, citat de hotnews.ro. Percheziţii sunt organizate şi la sediul central al CNADNR. Potrivit hotnews.ro, platforma care era administrată de firma Risc Consulting nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi, arată Poliţia Română.

--------------------------


„În această dimineaţă, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 14 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuințele unor persoane implicate în săvârşirea infracţiunii de uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii lor şi pentru dispunerea de măsuri.


Din cercetări a reieșit că funcţionari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi.


Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, au declarat reprezentanții IGPR.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, la activități participând și polițiști din carul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter