Actualitate

Brâncuşi, evocat la Londra, de o absolventă UAD Cluj

O expoziţie de desen, dedicată marelui sculptor român Constantin Brâncuşi de o absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj, se va deschide marţi la Casa Europei din Londra.

Brâncuşi, evocat la Londra, de o absolventă UAD Cluj Brâncuşi, evocat la Londra, de o absolventă UAD Cluj

Expoziţia de desen a artistei Raluca Popa celebrează, într-o formulă inedită, geniul marelui artist, în anul care îi este dedicat.

Proiectul, realizat de Institutul Cultural Român din Londra ca parte a "Anului Brâncuşi", mai cuprinde o prelegere susţinută de istoricul de artă Doina Lemny, autoarea volumului "Brâncuşi - artistul care transgresează toate hotarele", monografie publicată în limbile franceză, română şi, de curând, engleză.

"Folosind o varietate de surse, printre care două dintre cele mai relevante monografii scrise despre Brâncuşi - volumul 'Brancusi' al Sandei Miller şi cartea Doinei Lemny -, Raluca Popa oferă, prin intermediul unor expresive desene în creion, un portret intim al marelui artist, aşa cum se desprinde din însemnări, corespondenţă, fotografii şi filmări de epocă. Rezultă, astfel, o incursiune foarte personală, dar uimitor de sugestivă, într-un univers biografic care, dată fiind proverbiala discreţie a lui Brâncuşi, rămâne mereu înconjurat într-o aură de mister", se arată într-un comunicat al Institutului Cultural Român.

Raluca Popa, în vârstă de 37 de ani, a studiat la Universitatea de Artă din Cluj şi are un Master în Fine Arts la Byam Shaw School of Art / Central Saint Martins din Londra. Artista a expus până acum în mai multe ţări ale lumii, cum ar fi China, Austria, Elveţia, dar şi la Fabrica de Pensule din Cluj sau la Salonul de Proiecte şi MNAC Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter