Actualitate

Top 10 arme albe cu care ai voie să mergi în maşină

Majoritatea armelor pe care le au şoferii în maşini sunt ilegale. Cu ce putem să circulăm la noi dacă vrem să ne apărăm?

Conform legislaţiei în vigoare, orice şofer care este prins de poliţie cu arme albe în automobil va fi amendat şi obiectul va fi confiscate, informează 4tuning.ro.

Crosa de golf

Această unealtă a devenit din ce în ce mai populară în rândul şoferilor. Dar chiar şi această unealtă va fi confiscată de poliţişti dacă ţi-o găsesc la bord. Numai cu o excepţie: dacă demonstrezi că eşti membru al unui club de golf sau jucător activ, atunci le arăţi poliţiştilor că foloşesti crosa în scopul pentru care a fost gândită şi scapi de orice repercursiuni.


Bâta de baseball

La fel este şi cu celebra bâtă de baseball pe care o au mai toţi şoferii, de la taximetrişti la şoferi pensionari. Însă bâtele de baseball sunt confiscate pe loc de agenţi din mai multe motive. Acele bâte pe care le cumperi de la magazinele de artizanat de pe DN1 sunt confiscate pe loc de poliţişti deoarece nu sunt pentru jucat baseball. O bâtă originală de baseball are scris pe ea gramajul, liga, dimensiunea. Oricum, poţi să ai în maşină şi una originală, din aluminiu, dar tot trebuie să le demonstrezi agenţilor că eşti jucător activ de baseball. În România, de altfel, un sport "extrem" de popular.

Crosa de hockey

Dacă te opreşte poliţia şi nu reuşeşti să le demonstrezi că eşti un hocheist adevarat, cu tot echipamentul la tine, o să rămâi fără ea.


Lopata

De aici începe lista "armelor albe" complet legale. Cum ar fi o lopată, pe care o poţi avea oricând în portbagaj. Nu îţi poate spune nimic poliţia când te opreşte, că doar o ai ca să dai zăpada sau nisipul, dar în caz de urgenţă, o poţi folosi la o bătaie elegantă. Însă ocupă cam mult loc şi îţi ia ceva timp până când o vei scoate din portbagaj, iar rivalul deja ar putea fi la următorul semafor.

Paleta de tenis

E mică, uşoară şi destul de accesibilă, iar agenţii nu au cum să demonstreze că tu de fapt nu ştii ce culoare are zgura, ci că o foloseşti pe post de sabie. Dezavantajul este că e o armă scurtă, iar dacă adversarul are o armă mai lungă, s-ar putea să pleci acasă cu paleta de tenis în jurul gâtului.


Bastonul

Şoferii mai în vârstă şi pensionarii au un as în mânecă, în materie de arme albe în trafic. E vorba de bastonul pe care se sprijină atunci când merg. O armă albă eficientă, solidă, rezistentă, care poate fi chiar fatală.

Lanseta de pescuit

Sunt mulţi pescari nebuni în România. Ajunge să scoată din portbagaj o lansetă fabricată din fibră de sticlă plină, pe care o rupi doar cu toporul, şi să-ţi dea două pe spinare, ca nu îţi mai trebuie nimic toată săptămâna.


Bătătorul de covoare

Este lung, este elastic şi ustură dacă loviturile sunt plasate cu dibăcie. Iar poliţia nu are ce să-ţi facă, deoarece nu ştii când ai nevoie să baţi nişte covoare.

Mătura

Pentru femei şi nu numai, mătura se dovedeşte a fi o armă albă excepţională. Numai să fie din aia de lemn, clasică, nu prostii din astea moderne cu mâner din aluminiu care se îndoaie la prima lovitură. Şi agenţii de la Rutieră nu ţi-o pot confisca şi nici nu îţi pot da amendă dacă o găsesc în portbagajul tău, ci vor spune: Ce şofer exemplar, mereu pregătit să facă curăţenie!”


Cârjele

Şoferii şchiopi sau cei care au ieşit din spital, cu siguranţă au nevoie de cârje până când se vor pune pe picioarele lor. Aşa că au, cel puţin, un avantaj: cârjele. Arme albe zdravene, din aluminiu, foarte lungi, capabile să bareze lovituri de sabie, măciuci şi alte crose. Partea şi mai bună este că sunt două şi, deşi tu te vei sprijini doar pe un picior, o să ai două prelungiri ale mâinilor care pot arunca în stânga şi în dreapta lovituri cauzatoare de ochi umflaţi.

Etichete: romania lege masina
abonare newsletter