Actualitate

Reguli noi pentru obţinerea permisului auto. Nu ai şcoală nu mai conduci maşina!

În Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016-2020 apar reguli mult mai stricte pentru obţinerea permisului auto.

Reguli noi pentru obţinerea permisului auto. Nu ai şcoală nu mai conduci maşina! Reguli noi pentru obţinerea permisului auto. Nu ai şcoală nu mai conduci maşina!

Pentru a fi şofer trebuie să fi terminat cel puţin zece clase. Modificările apar în noua Strategie Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016-2020, avizată joi de Guvern. urmează să fie aprobată prin acte normative.

O altă prevedere este aceea că doar şcolile de şoferi cu rata de promovoare de minim 50% vor fi reautorizate, scrie digi24.ro.


Autovehiculele implicate în accidente rutiere nu vor mai circula decât după efectuarea unei inspecții tehnice de siguranță, baremul de evaluare medicală și psihologică pentru obținerea permisului auto va fi actualizat periodic, pentru eliminarea posibilităților de obținere a avizelor în mod fraudulos, iar perioadele în care șoferii trebuie să efectueze controlul medical vor fi reduse după ce aceștia împlinesc o anumită vârstă.

“Mașinile implicate într-un accident grav și reparate pot intra direct în rețeaua de drumuri, fapt care este văzut ca fiind problematic, deoarece acestea ar trebui să fie supuse inspecției tehnice auto”, se arată în document.


Același document anunță și măsura care va fi introdusă, strategia nefăcând referire explicită la accidente grave (detaliu care poate fi clarificat prin viitorul act normativ): "Inspecția tehnică de siguranță se va efectua vehiculelor care au fost implicate în accidente rutiere și va cuprinde verificări suplimentare (structura caroseriei, sistemul de direcție, etc.) față de cele prevăzute în Reglementările privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică - RNTR 1".

Totodată, șoferii care nu respectă Codul Rutier vor fi înscriși în programe de reabilitare și vor fi consiliați psihologic.

Etichete: soferi permis auto
abonare newsletter