Actualitate

Limita de viteză în localităţi va fi mărită de la 50 la 70 km/h

Limita de viteză în localităţi ar putea fi mărită de la 50 de km/h la 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A şi B.

sursa foto: Wall-Street.ro sursa foto: Wall-Street.ro

Limita de viteză ar putea fi mărită la 60 de km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, iar indicatoarele rutiere vor trebui să aibă inscripţionată şi perioada efectuării lucrărilor pe carosabil, potrivit unui proiect de act normativ al PSD, informează capital.ro.

Mai mulţi senatori au depus o propunere legislativă în acest sens.


Proiectul mai prevede că indicatoarele rutiere provizorii de avertizare şi restricţionare a vitezei în trafic aflate pe sectoarele de drum unde au loc lucrări vor fi însoţite de plăcuţe adiţionale, lizibile, inscripţionate cu perioada de desfăşurare a lucrărilor şi intervalul orar în care se execută acestea.

În plus, la expirarea perioadei de execuţie, înscrisă pe plăcuţele adiţionale, indicatoarele rutiere îşi pierd valabilitatea.


Iniţiatorii menţionează că, prin creşterea vitezei de circulaţie în interiorul localităţilor, se permite “fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din România şi reducerea timpilor de condus pentru şoferi, reducându-se oboseala acestora”.

Etichete: viteza
Ultimele Stiri
abonare newsletter