Actualitate

Cât de infect este Someşul! Noi promisiuni de curăţare a râului – GALERIE FOTO

În urmă cu câteva zile, în zona Sălii Sporturilor, Someşul era extrem de murdar, iar pe maluri zăceau mormane de gunoaie.

Primăria nu poate curăţa Someşul din cauză că nu îl are în administrare, aşa că Emil Boc a discutat cu cei de la Administraţia Bazinală Someş-Tişa, în administrarea cărora se află râul. Aceştia au promis că îl vor curăţa. Dar săptămânile au trecut şi Someşul este la fel de jegos şi infect.

În urmă cu câteva zile, în zona Sălii Sporturilor, Someşul era extrem de murdar, iar pe maluri zăceau mormane de gunoaie. Pe unul dintre maluri, prinsă în gunoaie, zăcea abandonată o hidrobicicletă sub formă de lebădă, “utilajul” cu care muncitorii au adunat deşeuri. Eficienţă zero, bineînţeles.


Oamenii s-au săturat să vadă râul murdar, astfel că îi bat obrazul primarului de câte ori au ocazia. Cea mai recentă sesizare a fost postată acum două zile pe o platformă online de către o clujeancă, Alina M.: “Domnule primar, încep să cred că plătim inutil taxele locale. Am fost neplăcut surprinsă să văd tonele de mizerie care plutesc pe Someş, tocmai în centrul oraşului şi nu am cum să mă întreb ce fac cei de la Mediu în acest sens. Mizeriile acestea vin de la cei necontrolaţi care deversează în apă toate deşeurile pentru care nu s-au găsit încă soluţii. Nu vreau să cred că ţine de lipsa de civilizaţie. Vă rog să găsiţi de urgenţă soluţii pentru că este trist ce se vede şi este păcat de toate celelalte investiţii locale făcute. O astfel de privelişte le cam anulează pe celelalte”.

Reprezentanţii Primăriei vin cu o nouă promisiune: săptămâna aceasta vin muncitorii de la Administraţia Bazinală Someş-Tisa cu un utilaj nou şi adună mizeriile: “Administraţia Bazinală Someş-Tisa, în administrarea căreia se află albia râului Someş, a achiziţionat un utilaj cu ajutorul căruia va încerca să rezolve problema deşeurilor. Intervenţia va avea loc în cursul acestei săptămâni”.


Să sperăm că nu este vorba despre o altă barcă lebădă.

În august, Boc spunea că în septembrie vor fi montate stăvilare pentru a opri gunoaiele. Luna este aproape gata şi stăvilare tot nu avem. Avem jeg din plin pe Someş. “Am avut o discuţie şi cu conducerea Apelor Române. Ne-au asigurat că vor avea un echipaj cu barcă, cu patru persoane care va lucra non stop şi care va aduna deşeurile de mai mici sau mari dimensiuni. Am promis un sprijin din partea Primăriei pentru a face faţă. Tot ce ajunge pe mal ţine de noi, iar ce este în albie este al Apelor Române. Aşa sunt legile”, a declarat Boc luna trecută.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter