Actualitate

Din a doua încercare, Consiliul Local a votat preluarea Cluj Arena de către Primărie. Boc vrea unirea stadionului cu Sala Polivalentă

După ce în şedinţa de Consiliu Local din 4 august, nu s-a reuşit preluarea stadionului de către municipalitate, în şedinţa de vineri, demersul a avut succes. Urmează ca şi consilierii judeţeni să îşi exprime votul cu privire la preluare.

Din a doua încercare, Consiliul Local a votat preluarea Cluj Arena de către Primărie Din a doua încercare, Consiliul Local a votat preluarea Cluj Arena de către Primărie

Consilierii locali au votat, în şedinţa de vineri, preluarea Cluj Arena de către Primăria Cluj-Napoca, cu 20 de voturi pentru şi trei abţineri (Radu Raţiu, Rareş Ferdean – ambii angajaţi ai societăţii Cluj Arena şi Florin Stamatian, membru în Consiliul de Administraţie). Au absentat consilierii locali PSD, în semn de protest faţă de preluarea stadionului de către municipalitate.

Cluj Arena a trecut în subordinea Primăriei din a doua încercare. În şedinţa anterioară, din 4 august, proiectul nu a primit voturile necesare. Atunci, trei consilieri locali PNL au lipsit, doi s-au abţinut de la vot, iar consilierii PSD + ALDE au profitat de această situaţie şi s-au abţinut de la vot, ei fiind clar împotriva preluării stadionului de către municipalitate de la Consiliul Judeţean.


Înainte de începerea votului, primarul Emil Boc a declarat că este nevoie de acest pas pentru salvarea societăţii Cluj Arena din situaţia financiară proastă în care se află. “Este nevoie să luăm o decizie pentru ca această bijuterie a Clujului care este Cluj Arena să iasă din impasul datoriilor impus de Curtea de Conturi. Datele arată clar că dacă nu ar fi existat acest impozit Cluj Arena ar fi putut funcţiona foarte bine pentru că are un management foarte bun”, a spus Boc.

Boc vrea fuziune între Cluj Arena şi Sala Polivalentă

Primarul a adăugat că pe viitor se intenţionează realizarea fuziunii între Cluj Arena şi Sala Polivalentă astfel încât să funcţioneze ca o singură entitate. “Propunem ca în viitor Sala Polivalentă şi stadionul să constituite o singură entitate, să ofere evenimente de calitate şi să ducă la o cooperare mai bună între ele două entităţi care acum sunt separate. Revin cu rugămintea de a aproba acest proiect care a fost discutat şi cu preşed Consiliului Judeţean”, a afirmat Boc.


Urmează ca preluarea Cluj Arena de către Primărie să fie votată şi în Consiliul Judeţean, în subordinea căruia a funcţionat până acum.

PSD acuză lipsa dialogului

Consilierii PSD + ALDE au lipsit de la şedinţă, dar şi-au transmis punctul de vedere printr-un comunicat de presă, în care vorbesc despre maşina de vot a PNL şi despre gradul de rudenie dintre Alin Tişe şi Emil Boc. “Nașul Emil Boc și finul Alin Tișe refuză orice formă de dialog în privința trecerii imobilului Cluj Arena din patrimoniul județului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca și se bazează pe mașina de vot liberală din Consiliul Local Cluj-Napoca. Păcat de acești reprezentanți ai cetății că nu-și înțeleg responsabilitatea și acționează doar la ordinul liderului de partid”, a declarat Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.
Social democraţii susţin că  Boc şi Tişe au refuzat dialogul pe această temă. “Constat cu tristețe și îngrijorare că orice propunere efectuată în ultimele săptămâni de către consilierii de stânga, Corina Croitoru, Dan Morar, Andras Tothfalusi și colegul de la ALDE, Adrian Muresan, de dialog, dezbatere, în cazul stadionului Cluj Arena, a fost ignorată cu desăvârșire de cuplul politic Boc-Tișe. Pe dumnealor nu-i interesează democrația. Social-democrații clujeni susțin cele mai bune soluții pentru sportul și
infrastructura sportivă din Cluj-Napoca, însă pentru decizii majore, dezbaterea și dialogul trebuie luate în considerare”, a mai spus Nasra.


Nu există justificare, în opinia PSD + ALDE

Potrivit consilierilor PSD + ALDE, stadionul a fost preluat fără o justificare juridică şi financiară. “Pentru a doua oră proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafața de 55055 mp., cu nr. cad. 281471 și a imobilului Cluj-Arena, situate în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Stadionului nr. 2, din proprietatea Județului Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca NU este însoțit de o justificare juridică și financiară a tranzacției. De asemenea, prin mașina de vot liberală din Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se încearcă și fuga de răspundere cu privire la datoriile societății S.C. Cluj Arena S.A al cărei director este un consilier local liberal”, au conchis social democraţii.

Societatea care administrează stadionul are de luni bune conturile blocate pentru că nu și-a plătit taxele şi impozitele în ultimii ani, datorând Primăriei Cluj-Napoca, la finele anului 2015, 12,5 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter