Actualitate

Start Walking Month! Peste 1.400 de clujeni vor merge pe jos pentru copiii care nu pot să păşească

Monitorul de Cluj participă alături de cei 1.400 de clujeni la campania Walking Month şi susţine cauza copiilor care au nevoie de terapie.

Luni se dă startul campaniei Walking Month în cadrul căreia 1.418 clujeni vor merge pe jos timp de aproape o lună. Toţi cei înscrişi concurează în echipe cu câte patru membri, încercând să facă un număr cât mai mare de pași pe jos, fără nici un mijloc de transport, în timpul activităților curente de zi cu zi. Monitorul de Cluj participă cu o echipă formată din patru persoane şi se implică astfel în problemele comunităţii prin susţinerea copiilor de la Grădiniţa Specială Malteză.

Potrivit organizatorilor, doamnele sunt cele care au răspuns cel mai ușor invitației de a adopta un stil de viață sănătos: din totalul participanților, 855 sunt femei. Domeniile de activitate ale participanților sunt extrem de diverse – chiar dacă aproape jumătate din cei înscriși lucrează în domeniul IT, vor concura la Walking Month ingineri, avocați, psihologi, bucătari, hairstylists, jurnaliști, fotografi, specialiști în resurse umane, economiști, elevi și studenți. Deși concursul este organizat la Cluj, printre cei înscriși sunt și persoane din Sibiu, București și Iași, dar și participanți din afara României, din țări precum Anglia, Irlanda și Portugalia.


Toate taxele de înscriere plătite de cei 1.418 de participanți sunt donate în proporție de 100% pentru a acoperi costurile cu terapia a 10 copii cu dizabilități neuromotorii de la Grădiniţa Malteză, cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani.

Mirela Codreanu, directoarea Grădiniţei Speciale Malteze s-a declarat impresionată de numărul mare de clujeni care s-au înscris în campanile. “Sunt impresionată de sprijinul pe care ni l-aţi oferit. Am fost plecaţi în vacanţă şi când ne-am întors ne-au aşteptat surprize minunate. Suntem impresionaţi de entuziasmul de care au dat dovadă clujenii care s-au înscris în programul Walking Month. Copiii care nu pot să meargă sunt ajutaţi prin terapii specializate, făcând constant terapii cât mai actuale cu scopul de a face totul cât mai uşor pentru copii. Fiecare copil se dezvoltă într-un ritm propriu, făcând paşi importanţi spre o viaţă cât mai independentă”, a declarat, duminică, Mirela Codreanu, la evenimentul de lansare a Walking Month.


Printre participanţi se numără şi primarul Emil Boc care concurează cu alţi trei colegi din Primărie. “Este de apreciat faptul că de atâţia ani Grădiniţa Malteză vine în sprijinul comunităţii pe o componentă unde este mare nevoie de intervenţia şi sprijinul nostru ca cetăţeni şi instituţii ale statului. Părinţii să aibă încredere că suntem împreună în aceeaşi comunitate şi fiecare, cu resursele pe care le avem, şi cu potenţialităţile de care dispunem suntem împreună să facem o viaţă un pic mai bună pentru fiecare dintre noi”, a spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter