Actualitate

De ce se antrenează Van Damme pe strada Horea din Cluj? – GALERIE FOTO

Strada Horea din municipiul Cluj-Napoca pare că a devenit locul de antrenament al actorului Jean-Claude Van Damme.

Turiştii care ajung la gară şi merg pe strada Horea, locuitorii din zonă, dar şi cei care vor pur şi simplu să facă o plimbare pe noul bulevard recent amenajat de Primăria Cluj – Napoca au parte de o imagine urâtă, de parcă pe strada Horea s-au dat lupte grele între două galerii de ultraşi.

Sute de pari care aveau rolul de a susţine arborii plantaţi de Primăria Cluj-Napoca sunt rupţi, lăsaţi pe jos, îndoiţi sau chiar mai rău – lipsesc cu desăvârşire.


Imaginea îţi lasă un gust amar, având în vedere că arborii nu au nici măcar un an de zile de când au fost plantaţi, strada Horea devenind parcă locul de antrenament al celor care vor să-şi verse nervii pe parii copacilor, precum o făcea şi Jean-Claude Van Damme în filmul Kickboxer (n.red.: momentul în care actorul loveşte un copac până îl rupe). Toţi copacii de pe strada Horea au fost tăiaţi anul trecut şi înlocuiţi cu arbori noi. La vremea respectivă a fost un adevărat scandal, locuitorii din zonă fiind nemulţumiţi de acţiunea Primăriei.

Cei care locuiesc şi care au afaceri pe strada Horea spun că responsabili de aceste distrugeri ar fi oamenii băuţi şi oamenii străzii, care noaptea, fiind nervoşi şi băuţi, rup parii.


Parii vor fi înlocuiţi

Firma care se ocupă de spaţii verzi a fost sesizată de Primăria Cluj – Napoca să remedieze problema în urma articolului publicat de Monitorul de Cluj.

„A fost sesizată firma care se ocupă de spaţii verzi să înlocuiască parii rupţi. De asemenea, pentru o intervenţie rapidă cetăţenii care locuiesc în zonă pot sesiza astfel de fapte la dispeceratul Poliţiei locale atunci când acestea au loc. Până în aceste momente nu s-au înregistrat astfel de plângeri ”, au declarat reprezentanţii biroului mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.


Pe de altă parte Poliţia Română spune că nu poate ancheta cazul dacă Primăria sau firma care se ocupă de amenajarea spaţiilor verzi nu a depus o plângere.

„Poliţia trebuie să primească o plângere de la cei care au realizat lucrarea respectivă. Dacă depune o plângere se înregistrează pentru distrugere, iar poliţiştii încep o anchetă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Clujm Carmen Jucan.


Potrivit codului penal pentru distrugere vinovaţii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau o amendă.

Erau conştienţi ce va urma

Strada Horea a fost anul trecut într-un amplu process de modernizare. Autorităţile locale erau conştiente de faptul că arborii noi vor fi vandalizaţi de oameni.


“Arată foarte bine și am constatat că e mai bine să nu te zgârcești și să cumperi arbori mai mari, decât să cumperi mai firavi, pentru că îi bate omul și nu rezistă. Pe multe bulevarde din Cluj nu au rezistat arborii subțiri, la fel cum au fost vandalizate și jardinierele și alte obiecte stradale”, spunea în 2015 primarul Emil Boc.

Pe strada Horea au fost tăiaţi 130 de arbori şi au fost replantaţi 162. Arborii noi sunt cu balot, după modelul celor de pe Bulevardul Eroilor. Arborii au un diametru de coroană de aproximativ 2 metri şi o circumferinţă a trunchiului de 25 de cm.

Ultimele Stiri
abonare newsletter