Actualitate

Mesajul plin de ură al tinerei care se presupune că a filmat bătaia: „Mă doare în cot de omul acela. Prietenii mei sunt la închisoare. Trebuia să îl omoare pe ăla” - FOTO

Un val de ură a explodat şi cuprins tot internetul, după ce Alex, un băiat de 18 ani a fost bătut cu bestialitate de doi tineri de 17 ani. Mii de persoane au semnat o petiţie care să-i trimită la puşcărie pe agresori şi pe prietena lor, despre care se spune că ar fi filmat întreaga scenă, iar pe Facebook se organizează sondaje despre cum ar trebui să fie pedepsiţi bătăuşii.

Opţiunile sondajului pot fi reproduse cu greu. Totul a culminat cu un presupus mesaj al tinerei care a filmat întreaga scenă care spune că din cauza ei prietenii ei sunt în arest.

Ştirea conform căreia un tânăr de 18 ani din Cluj-Napoca a fost bătut de doi tineri a făcut înconjurul ţării şi a trecut dincolo de graniţe. Mii de tineri şi nu numai şi-au exprimat dezgustul faţă de cei doi agresori Cristian Sabo și Lucian Varadi, dar şi de prietena acestora care ar fi filmat întreaga bătaie, Alexandra Lahey. Cei trei au primit mii de mesaje de ură care cu greu pot fi reproduse în spaţiul public. Toţi cer pedepsirea celor trei. Mai mult, pe internet circulă şi o petiţie semnată de peste 2500 de persoane care cer închisoare pentru aceşti tineri. Ura a mers şi mai departe, organizându-se şi un sondaj despre cum ar merita să fie pedepsiţi agresorii, pedepse demne de evul mediu.


În plus, un tânăr a postat şi un presupus mesaj al tinerei care a filmat întreaga scenă: “Şi ce dacă am filmat, mă doare în cot de omul acela. prietenii mei sunt la închisoare acum numai din vina mea că am publicat video-ul. Trebuia să îl omoare pe ăla”.

În plus, pe internet circulă şi adresele agresorilor împreună cu numerele lor de telefon însoţite de mesaje de ameninţare.


Cu toate că reprezentanţii IPJ Cluj au anunţat că cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare, setea de justiţie proprie a internauţilor nu poate fi domolită.

”Cu puţin timp în urmă, cei doi tineri din Cluj au fost retinuţi de poliţişti pentru loviri sau alte violenţe, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, anunţă Poliţia Română pe pagina de Facebook.


De asemenea, Poliţia mulţumeşte oamenilor pentru implicare, în condiţiile în care înregistrarea cu tânărul bătut a fost distribuită pe Facebook de sute de persoane, astfel încât identificarea agresorilor să fie cât mai rapidă.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în acest caz, după ce au văzut filmuleţul pe internet. Luni, tânărul bătut a mers la Poliţie şi a depus plângere penală împotriva agresorilor.


”Victima, în vârstă de 18 ani, a depus plângere în după-amiaza zilei de luni. După incident, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde primeşte îngrijiri medicale. Cercetările se fac pentru infracţiuni contra integrităţii corporale, dar în funcţie de raportul medico-legal se va stabili încadrarea juridică”, declara Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter