Actualitate

Un bărbat a decedat electrocutat pe lacul Tarniţa, mai multe persoane având nevoie de îngrjiri medicale. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Un bărbat a decedat, luni seara, după ce a fost electrocutat pe lacul Tarniţa, din judeţul Cluj, în timp ce se plimba cu hidrobicicleta, iar o altă persoană a ajuns în stare gravă la spital, din aceleaşi motive.

Surse judiciare au declarat, luni seară, că persoanele electrocutate se aflau pe lacul Tarniţa, pe o hidrobicicletă. Un bărbat a fost electrocutat mortal, o altă persoană se află în stare gravă la spital, în timp ce mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Se fac cercetări pentru a se stabili cauza electrocutării”, au declarat sursele citate.


Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că, pentru intervenţie, a fost trimisă şi o autospecială pentru transport victime multiple.

”Un bărbat a decedat, luni seara, după ce a fost electrocutat pe lacul Tarniţa. Au fost efectuate manevre de resuscitate de către un echipaj medical, dar fără succes, astfel încât a fost declarat decesul. De asemenea, mai multe persoane electrocutate au necesitat îngrjiri medicale, una dintre acestea fiind în stare gravă. La locul incidentului, au fost trimise două echipaje medicale dar şi o autospecială pentru victime multiple”, a spus Biriş.


Poliţiştii din Cluj au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă după ce o persoană a murit electrocutată, iar alte patru au ajuns la spital, în urma unei plimbări cu hidrobicicleta pe Lacul Tarniţa. Accidentul s-a produs pe lacul de acumulare Tarniţa, tinerii fiind cazaţi în zonă.

Luni seara, aceştia au închiriat o hidrobicicletă pentru a se plimba cu ea pe lac. În total, cinci tineri s-au urcat în ambarcaţiune, iar patru au rămas pe mal, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.


La un moment dat, susţin reprezentanţii IPJ Cluj, sistemul cu motor electric şi scripete instalat la mal, cu ajutorul căruia hidrobicicleta trebuia lansată, a făcut scurt circuit şi i-a electrocutat pe cei cinci.

Un bărbat din Sălaj, în vârstă de 30 de ani, a decedat, iar celelalte patru persoane au fost transportate la spital în stare gravă.


IPJ Cluj face cercetări in rem pentru omor din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter