Actualitate

200.000 lei din bugetul local pentru o petrecere a pensionarilor nevoiaşi. Cât de “săraci” au fost participanţii ediţiilor anterioare?

Vârstnicii din Cluj-Napoca vor avea şi anul acesta petrecere de ziua lor, cu bani din bugetul municipiului. Primăria va aloca 200.000 lei pentru organizarea Zilei Vârstnicului, suma fiind la fel ca anul trecut.

În şedinţa de Consiliu Local de joi va fi supus votului consilierilor locali proiectul de hotărâre privind alocarea a 200.000 lei pentru organizarea Zilei Vârstnicului. Potrivit documentului, la acest eveniment ar urma să participe 2.000 de pensionari, cu venituri reduse. Cât de mult se respectă acest criteriu este discutabil. Presa locală a semnalat faptul că la ediţiile anterioare ale Zilei Vârstnicului, au fost acceptaţi şi vârstnici care au avut pensii consistente pentru că mai erau locuri disponibile la petrecere. La ediţiile anterioare, participanţii cu venituri reduse aveau pensii care porneau de la 400 lei, dar au fost acceptaţi şi vârstnici cu venituri mult mai mari, undeva spre 1.200-1.500 lei.

“Luând în considerare numărul mare al persoanelor vârstnice cu venituri reduse din municipiul nostru; în completarea serviciilor acordate prin intermediul Centrelor de Zi pentru Vârstnici, Cluburilor Pensionarilor şi a celorlalte compartimente din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală; pentru a marca acest moment aniversar şi pentru a aduce bucurie în sufletele persoanelor vârstnice cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, propunem să aprobaţi alocarea sumei de 200.000 lei de la bugetul pe anul 2016”, se arată în proiectul de hotărâre. În 2013, Primăria Cluj-Napoca a alocat 119.000 lei pentru petrecerea de Ziua Vârstnicului, în 2014 a pus la bătaie 150.000 lei, iar anul trecut suma a crescut la 200.000 lei.


Meniul pentru o persoană a fost calculat la 85 lei, suma totală fiind de 170.000 lei. Se mai adaugă 30.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru onorariul artiştilor (trei ore de program, şapte artişti, două orchestre, două ansambluri). În 2015, meniul a fost format din gustare rece (brânză delice pe castravete, ruladă brânzeturi, roşie cherry cu gorgonzola, ruladă pui în susan, galantina pui în bacon, ruladă porc Napoca, goujon piept pui în fulgi, chifteluțe, roșie cu vinete, bruschetă cu roșie și oregano, măsline decor), piept de pui la tavă, pulpă de porc la tavă, cartofi boulanger, legume mexicane, salată de varză, tort Fantezie, cafea espresso, chifle, apă minerală, apă plată, suc Pepsi, Prigat, bere, vin, votcă, garone.

Ultimele Stiri
abonare newsletter