Actualitate

Începe repararea drumului Răscruci – Așchileu, dar mai e mult până departe

Consiliul Județean Cluj a anunțat recent demararea lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumului judeţean DJ 109 Răscruci – Borşa – Vultureni – Aşchileu, cu scopul de a fluidiza traficul rutier din zonă și de a asigura o circulație normală. Modernizarea efectivă a arterei de circa 20 de kilometri, incluzân asfaltarea, mai are de așteptat.

„Lucrările vizează un tronson cu o lungime totală de cca. 20 de kilometri, mai exact de la kilometrul 13+000 până la kilometrul 32+700. În etapa actuală, se execută plombări cu asfalt, urmând ca lucrările de întreţinere şi reparaţii să continue cu plombări cu emulsie, şanţuri, acostamente, reprofilare cu adaos de piatră şi defrişări. Pentru a se asigura calitatea şi, respectiv, caracterul conform al lucrărilor, acestea se execută  exclusiv în condiţii meteorologice favorabile, calitatea fiind permanent verificată de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj”, au anunţat reprezentanţii CJ Cluj.

Modernizarea, în stand-by

Iniţial, drumul dintre Răscruci şi Aşchileu a fost inclus în pachetul de tronsoane de drumuri judeţene de peste 420 de kilometri pentru care administraţia judeţeană a încheiat un contract de execuţie, în urma unei licitaţii, cu firma Kiat.


Lucrările la multe tronsoane au întârziat iar momentat relaţia contractuală dintre cele două părţi este în stand-by, după încercarea forului judeţean de a rezilia contractul.

Speranţele, prin POR

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Adminsitrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituţiei publice, Alin Iuga, în ultimii ani nu s-au efectuat lucrări ample pe acest drum, intenţia fiind ca acesta să fie inclus împreună cu alte drumuri judeţene în Programul Operaţional Regional (POR) pentru finanţare europeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter