Actualitate

Trupul neînsuflețit al tânărului din Dej înghițit de apele mării a fost găsit. DETALII CUTREMURĂTOARE despre Gabriel: Era la prima sa vacanță acolo

Trupul neînsuflețit a lui Gabriel, tânărul din Dej înghițit ieri de apele Mării Negre, a fost găsit marţi seara.

sursa foto: dej24.ro sursa foto: dej24.ro

Ieri, un apel la 112 anunța faptul că un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Dej, a fost scos inconștient din apă, în Mangalia, în zona restaurantului Laguna. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Constanța nu au mai putut face nimic pentru a-l salva și au declarat decesul acestuia. Bărbatul ar fi intrat în apă în ciuda avertizărilor lansate de salvamari, care au arborat steagul roşu (interdicţie de scăldare).

Tot ieri, în jurul orei 15, în aceeași stațiune, fiul său în vârstă de 17 ani a dispărut și el în marea agitată. Tânărul din Dej, elev la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, a fost căutat atât de scafandri ISU, cât și de scafandri de mare adâncime de la Centrul de Scafandri din Constanța, conform purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă.


În acestă seară, în jurul orei 18:30, după mai bine de 27 de ore de când a intrat în apă, trupul tânărului din Dej a fost adus la mal de scafandrii, scrie dej24.ro.

Tânărul în vârstă de 17 ani din Dej, care și-a pierdut viața înecat în Marea Neagră, este plâns pe rețelele de socializare de prietenii și colegii săi. Adolescentul era apreciat de profesori și avea note bune, fiind extrem de sufletist, după cum mărturisesc cei apropiați lui.


Gabriel Butuza, elev la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej, și-a serbat ziua de naștere pe 20 august, în urmă cu doar trei zile, atunci când a împlinit 17 ani. Ieri, viața sa avea să se sfârșească brusc în prima vacanță petrecută la mare alături de familie. În jurul orei 15, tânărul a intrat în marea agitată, iar de atunci nu a mai fost văzut de nimeni. Adolescentul a fost căutat atât de scafandri ISU, cât și de scafandri de mare adâncime de la Centrul de Scafandri din Constanța, însă fără rezultat. În această dimineață, căutările au fost reluate de scafandri, în încercarea de a-l găsit pe Gabriel, înghițit parcă de apele mării de peste 12 ore.

Gabriel – singurul fiu al familiei Butuza, un fiu extrem de dorit, avut după vârsta de 35 de ani – urma să intre în clasa a X-a la toamnă, atunci când va începe școala. Colegii și profesorii săi spun despre el că ”era pita lui Dumnezeu, mereu cu zâmbetul pe buze și extrem de respectuos”. Cu toții știau că adolescentul – fost elev al Școlii Gimnaziale Speciale Dej – are probleme motorii, însă acest fapt nu l-a împiedicat să fie un elev extrem de apreciat. Notele sale erau bune și avea medii peste opt, mărturisesc profesorii Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej – Profesională.


Iarna trecută, Gabriel a fost văzut la școală în teniși și într-o foiță subțire. Întrebat de ce nu poartă haine ceva mai groase, gradele de afară fiind scăzute, elevul le-a mărturisit celor apropiați că familia sa nu dispune de bani pentru a-i cumpăra cele necesare, mai ales că mama sa nu muncește, fiind și ea cu handicap. Imediat, profesorii și elevii din școală s-au mobilizat exemplar și au desfășurat o acțiune caritabilă strângând bani pentru a-l ajuta. ”După ce i-au fost cumpărate haine mai grosuțe, de iarnă, Gabriel s-a dus rând pe rând în fiecare clasă și le-a mulțumit tuturor elevilor școlii”, ne-a povestit unul dintre profesorii liceului dejean.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât, tot ieri, tatăl său în vârstă de 62 de ani a fost scos inconștient din apă, în Mangalia, în zona restaurantului Laguna, și nu a mai putut fi salvat. Medicii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au făcut tot ce au putut pentru a-l readuce la viață, însă au fost nevoiți să declare decesul bărbatului adus de valuri la țărm.


Conform unor martori, cei doi dejeni ar fi intrat în apă în ciuda avertizărilor lansate de salvamari, care au arborat steagul roşu reprezentând interdicţie de scăldare în mare.

Mai multe dejence și-au exprimat deja dorința de a ajuta familia greu încercată. Din informațiile noastre, un cont bancar urmează să fie deschis zilele viitoare, astfel că dejenii cu suflet vor putea contribui pentru ajutorarea femeii care a rămas într-o singură zi și fără fiu și fără soț.


Înmormântarea celor doi ar urma să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter