Actualitate

Elevii de 10 la BAC, premiaţi cu iPad-uri

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/13_ziua/01-premiere elevi de nota 10 la bacalaureat prefectura rp 55.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cele 8 “tablete” – în valoare de circa 20000 de lei – au fost donate de fundaţia Pro Vita, înfiinţată de prefectul Flroin Stamatian în urmă cu mulţi ani.

 

Cei opt elevi din judeţul Cluj care au obţinut media 10 la Bacalaureat în acest an au fost premiaţi ieri de prefectul Florin Stamatian.


Pe lângă diplome şi flori, elevii de 10 la Bac au primit din mâna prefectului şi câte o tabletă iPad 2.

“Am decis că îi putem ajuta şi pe cei mai mari, profilul fundaţiei fiind îngrijirea mamei şi copilului. Consiliul de Administraţie a fost de acord. M-am gândit ce mi-aş fi dorit eu când am terminat liceul. Atunci era la modă casetofonul portabil. Astăzi e la modă iPad-ul. Am luat ceea ce am crezut că şi-ar putea dori un tânăr la vârstă lor şi în momentul în care pleacă în viaţă. Eu nu sunt chiar de acord cu iPad-ul ăsta, dar e la modă”, a explicat prefectul.


Tabeletele au fost donate de către Fundaţia Pro Vita, înfiinţată în urmă cu mai mulţi ani de către prefectul Florin Stamatian. Costul unei asemenea tablete ajunge la aproximativ 2.500-3.000 de lei.

Vor să devină doctori,
preoţi sau militari


Cei opt elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat în judeţul Cluj sunt: Maria Alexandra Marian – Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Mihaela Pilug – Liceul Teologic Adventist “Maranatha” Cluj-Napoca, Iulia Plăian – Colegiul Naţional “George Coşbuc” Cluj-Napoca, Laura Răşinar - Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Nadina Zănoagă – Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, Iulia Baciu, Cătălin Oargă şi Melinda Suciu – toţi trei absolvenţi ai Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Turda.

De la ceremonia de premiere de ieri a lipsit Laura Răşinar, aflată deja în toiul probelor de admitere la Academia Forţelor Terestre de la Sibiu.


Restul elevilor cu 10 la Bac au declarat că îşi doresc să urmeze facultăţi precum Medicină, Teologie, Filosofie, Litere sau Politehnică. O singură elevă, Iulia Baciu nu-şi va continua deocamdată studiile, ci va pleca un an la muncă în străinătate.

Prefectul Stamatian
vrea uniforme


În discursul pe care l-a rostit în faţa elevilor premiaţi, prefectul Florin Stamatian şi-a amintit de perioada în care era elev al Colegiului Naţional “Mihai Viteazu” din Turda şi a dezvăluit că îşi doreşte să fie reintroduse uniformele obligatorii pentru elevi.

“Acesta (ceremonia de premiere a elevilor – n.r.) este un eveniment la care ţin foarte mult. De fapt, vreau să vedeţi în persoana mea nu numai un reprezentant al Guvernului şi al administraţiei, ci şi un cadru didactic, un membru al societăţii civile şi un părinte”, le-a spus prefectul elevilor de 10.

La ceremonia de ieri au participat şi directorii liceelor unde au absolvit elevii premiaţi, părinţii acestora, dar şi şefa Inspectoratului Şcolar Cluj, Anca Hodorogea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter