Actualitate

Parada militară din centru a paralizat circulaţia în tot oraşul. Când şi unde consideraţi că trebuie organizate astfel de evenimente ?

Miercuri, între orele 10.00 – 11.30, în Piaţa Avram Iancu au avut loc mai multe evenimente dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Diviziei 4 Infanterie GEMINA. Pentru desfăşurarea acestora, circulaţia a fost închisă în centru, ceea ce a dat peste cap traficul din tot oraşul timp de mai multe ore.

Miercuri dimineaţa, încă dinainte de începerea paradei militare şi a celorlalte evenimente organizate de Divizia 4 Infanterie Gemina, traficul era îngrozitor în tot oraşul. Din Zorilor până în centru, drumul a durat 45 de minute, din Mănăştur în centru, nici mai mult nici mai puţin de două ore, din Mărăşti în centru, aproape o oră şi exemplele ar putea continua. Coloanele de maşini se întindeau pe câţiva kilometri, iar nervii şoferilor au fost întinşi la maxim.

Clujenii nu au ezitat să îl tragă la răspundere pe primarul Emil Boc pentru autorizarea unor evenimente în centrul oraşului, în plină săptămână. “Să faci două ore din Mănăştur până în centru şi să nu poţi ajunge la destinaţie pentru că eşti redirijat de trei ori de Poliţia Română pe străzi blocate, asta înseamnă să fii clujean. Să nu fie niciun afiş, semn de circulaţie care să te anunţe/redirijeze pe rute ocolitoare din timp. Organizare ca la carte pentru parada militară. Felicitări !”, a scris un clujean pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc.


Alţi şoferi s-au plâns de faptul că în timp ce se deplasau spre centru, coloana cu camioanele militare se îndrepta pe aceeaşi direcţie, iar în zona podului de la IRA un camion s-a defectat, ceea ce a dus la o aglomeraţie şi mai mare în trafic.

Miercuri dimineaţa, între orele 9.30 și 11.00, a fost închisă circulația rutieră pe traseul B-dul Eroilor - Piața Avram Iancu (unde a avut loc parada tehnicii militare), iar între orele 10.30 și 11.10 pe latura estică a Pieței Ștefan cel Mare.


În Bucureşti, primarul Gabriela Firea a luat o decizie controversată prin care a interzis manifestările în centrul oraşului. Ce consideraţi că ar trebui să facă conducerea Primăriei Cluj-Napoca pentru a evita blocaje precum cel de miercuri?

Citeşte şi:


Militarii clujeni au sărbătorit 100 de ani de existenţă. Cum a fost marcat momentul - FOTO şi VIDEO

abonare newsletter