Actualitate

Primele imagini cu autostrada în construcţie de la Târgu Mureş spre Câmpia Turzii –VIDEO

Primele imagini filmate din avion cu o parte din şantierul Autostrăzii Transilvania, dintre Târgu Mureş şi Câmpia Turzii, au fost publicate de către Asociaţia Pro Infrastructura (API).

Filmarea, în premieră, pe această porţiune a autostrăzii, surprinde şantierul în stadiu incipient pe două loturi din cele cinci ale drumului de mare viteză proiectat între Târgu Mureş şi Câmpia Turzii, localitate de unde ar urma să continue cu autostrada deja construită de Bechtel până lângă Cluj-Napoca.

Filmarea începe din zona Ungheni/Recea - Aeroportul Internaţional Târgu Mureş şi se termină în zona Iernut. Practic, filmarea acoperă cam două din cele cinci loturi ale autostrăzii Târgu Mureş - Ogra - Câmpia Turzii, două loturi care în mod normal ar trebui să fie finalizate în 2017, scrie HotNews.


"Sunt lucrări incipiente, aşteptăm eliberarea autorizaţiilor de construire şi ulterior o mobilizare exemplară a constructorilor pe aceste loturi de autostradă în vederea respectării termenelor de finalizare asumate prin contract", au scris cei de la Asociaţia Pro Infrastructura pe contul oficial de Facebook.


A3 Târgu Mureş - Ogra - Câmpia Turzii are circa 56 km şi a fost împărţită în cinci loturi. Dintre acestea, în momentul de faţă, patru loturi sunt contractate, iar pentru al cincilea contractul a fost reziliat în luna aprilie la cererea constructorului care a acuzat CNADNR că a aşteptat mai bine de un an de la semnarea contractului fără să emită ordinele de începere a lucrărilor.

În baza contractelor, lotul Ogra- Iernut (3,6 km), în valoare de 55,78 milioane lei fără TVA, va fi construit de asocierea Geiger Transilvania SRL - Wilhelm Geiger GmbH & Co.KG, lotul Iernut - Chetani (17,9 km), de 437,6 milioan lei va fi realizat de asocierea Astaldi SPA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, iar tronsonul Chetani - Campia Turzii (15,691 km), de 279,7 milioane lei aparţine asocierii Straco Grup S.R.L. - S.C. Specialist Consulting S.R.L. - S.C. Total Road S.R.L.


Durata de execuţie a fiecărui contract este de 16 luni de la data de începere a lucrărilor, perioada de proiectare fiind de 4 luni, iar cea de execuţie de 12 luni.

abonare newsletter