Actualitate

Cluj Arena ar putea fi preluat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca

Consilierii locali îşi vor exprima oficial mâine votul cu privire la solicitarea Consiliului Judeţean Cluj de primire a stadionului Cluj Arena în domeniul public municipal.

Încă de luna trecută preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe spune că cea mai bună variantă este ca stadionul să treacă în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca. Societatea care administrează stadionul are de luni bune conturile blocate pentru că nu și-a plătit taxele şi impozitele în ultimii ani, datorând Primăriei Cluj-Napoca, la finele anului 2015, 12,5 milioane de lei.

“Pentru rezolvarea problemelor de natură financiară ale SC Cluj Arena SA, dar și pentru o mai bună administrare a complexului sportiv, este o ipoteză ca imobilul din Parcul Central să fie transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al municipiul  Cluj-Napoca. Vă asigur că am discutat cu domnul Boc și își dorește foarte mult ca stadionul să reintre în patrimoniul municipalității”, spune Tişe.


Un prim pas al acestui demers se va realiza în cursul zilei de mâine, când în ședința de Consiliu Local, consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca își vor exprima oficial votul cu privire la solicitarea de primire a stadionului Cluj Arena în domeniul public municipal.

Ulterior, în cazul aprobării acestui demers, această cerere va fi analizată în cadrul deliberativului județean, consilierii județeni având posibilitatea să voteze, prin majoritate calificată, dacă sunt de acord sau nu cu trecerea acestui obiectiv în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. În funcție de rezultatul votului în plen, se vor discuta variantele juridice legale de administrarea acestui obiectiv, “varianta optimă fiind apreciată aceea a administrării în comun a Cluj Arena şi a Sălii Polivalente”, spune Tişe.


Încă de pe vremea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mihai Seplecan, Emil Boc declara că îşi doreşte o administrare comună atât a Cluj Arena, cât şi a Sălii Polivalente, dar a fost refuzat constant, Seplecan prezentându-i de fiecare dată alte variante de lucru.

“Ne-am arătat disponibilitatea de a prelua stadionul, cu datoriile aferente şi plata impozitului, urmând ca după aceea să constituim o structură unică Sala Polivalentă - stadion", spunea anul trecut primarul Emil Boc.


Soluţiile prezentate atunci de Seplecan pentru stingerea datoriilor erau: Primăria să preia 99% din acţiuni, să administreze societatea Cluj Arena, dar stadionul să rămână în patrimoniul judeţului, intrarea în insolvenţă a firmei care administrează stadionul sau Primăria să cumpere stadionul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter