Actualitate

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut joi noaptea de DNA pentru trafic de influenţă. Surse: El ar fi primit 2 milioane de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de cumpărare de influenţă, Olteanu fiind suspectat că ar fi primit două milioane de euro pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării.

sursa foto romaniacurata.ro sursa foto romaniacurata.ro

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu ar fi primit, în anul 2008, două milioane de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a lui Liviu Mihaiu, jumătate din sumă urmând să ajungă la un alt politician, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Surse judiciare au declarat că banii ar fi fost daţi prin intermediar, atât Sorin Ovidiu Vîntu cât şi intermediarul recunoscând aceste lucruri la audieri, Vîntu povestindu-le anchetatorilor cum s-au desfăşurat negocierile. Jumătate din cei două milioane de euro i-ar fi fost destinată lui Olteanu, iar un milion de euro unui alt politician. Olteanu ar fi primit şi sprijin electoral.


Aceleaşi surse susţin că la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut că i-ar fi cerut spijin lui Vîntu şi că s-au întânit, discutând despre numirea în funcţia de guvernator al Deltei. Bogdan Olteanu a recunoscut întâlnirea şi discuţia despre numirea ca guvernator al Deltei a lui Liviu Mihaiu dar nu a recunoscut că ar fi primit suma respectivă. Viceguvernatorul BNR a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, urmând să fie dus vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă.

Surse judiciare susţin că la dosar există documente care ar arăta circuitul financiar al banilor şi alţi martori care ar fi declarat că au cunoştinţă despre tranzacţii.


Joi, Vîntu a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a i se prezenta noile acuzaţii de corupţie, acesta fiind suspectat de cumpărare de influenţă, a precizat avocatul său după audieri. Mai exact, Vîntu este suspectat că ar fi oferit un milion de euro unui politician pentru a obţine sprijinul acestuia, au precizat surse apropiate anchetei.

Viceguvernatorul BNR a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, urmând să fie dus vineri la instanţă.


Bogdan Olteanu, actualul viceguvernator al BNR, a negat joi acuzaţiile, dar a recunoscut, într-o declaraţie pentru PRO TV, că a susţinut numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării, pentru că a "considerat-o la momentul acela, o numire bună".

De altfel, Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut joi că DNA încearcă să îl elimine din viaţa politică odată cu apropierea alegerilor prin denunţuri ale unor arestaţi sau anchetaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter