Actualitate

163 de idei mărunte pentru schimbarea Clujului

În cadrul proiectului de bugetare participativă COM’ON Cluj-Napoca, 101 grupuri au venit cu 163 de idei care să schimbe comunitatea.

163 de idei mărunte pentru schimbarea Clujului 163 de idei mărunte pentru schimbarea Clujului

COM’ON Cluj-Napoca este proiectul de bugetare participativă, început anul trecut, prin care tinerii care vin cu idei care să schimbe oraşul primesc finanţare. Ideile trebuie să fie mici şi să presupună costuri reduse.

Până în 23 iulie, data limită de înscriere a ideilor, au fost depuse 163 de iniţiative de către 101 grupuri. “Participarea a fost deschisă oricărui grup de inițiativă format din minim 3 tineri care locuiesc în Cluj-Napoca, au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, fără nici un fel de restricție cu privire la pregătire/experiență, sex, etnie etc. La acest moment, inițiatorii proiectului lucrează la identificarea inițiativelor propuse de grupuri de tineri cu oportunități reduse, va urma comunicarea numărului exact al acestora. Grupurile de inițiativă au avut posibilitatea de a propune un proiect cu un buget maxim de 9.000 lei. Alocarea financiară din partea Municipalității va fi de maxim 4.500 de lei”, au declarat organizatorii.


Ce se va întâmpla cu ideile tinerilor? Ele vor fi verificate tehnic numai pentru a vedea dacă propunerile sunt realizabile din punctul de vedere al unor legi și reglementări. Nu se va elimina niciun proiect, numai dacă este efectiv nerealizabil. În această fază vor fi contactate grupurile de inițiative dacă se va sesiza orice problemă pentru a le ajuta să își adapteze ideea. După aceea, ideile tinerilor vor fi clasificate prin vot. Comunitatea clujeană va decide între 14 august–4 septembrie 2016 care sunt cele mai sprijinite proiecte. Votul se va derula online, iar clasificarea va fi făcută exclusiv pe baza voturilor.

Care inițiative vor fi sprijinite? Vor fi sprijinite cel puțin 55 de inițiative, plus 5 inițiative ale grupurilor de tineri cu oportunități reduse. Poate și mai multe, depinzând de bugetul ideilor propuse. Totodată, cei care nu vor reuși să prindă finanțare de la Primărie, vor fi încurajați să obțină fondurile pe alte căi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter