Actualitate

Angajaţii APIA Cluj întrerup lucrul şi cer demisia directorului Adrian Zaharia

După concluziile raportului de control al Ministerului Agriculturii cu privire la activitatea APIA Cluj, o parte din angajaţii instituţiei cer demisia directorului Adrian Zaharia pentru “toate abuzurile şi ilegalităţile comise şi constatate de Corpul de Control”.

sursa foto ziuadecluj.ro sursa foto ziuadecluj.ro

“Vom întrerupe voluntar lucrul şi vom declanşa un conflict deschis de muncă la APIA Cluj”, ameninţă angajaţii.

În acest sens, o parte din angajaţii APIA Cluj au trimis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii Achim Irimescu în care precizează că “aşteaptă un semn de normalitate cu privire la situaţia de la APIA Cluj”.


“Nu avem nicio poziţie oficială din partea dumneavoastră până la această oră. Simţim că am ajuns la capătul răbdarii şi al puterilor în lupta aceasta oarbă şi surdă cu un sistem «defect» care s-a creat de-a lungul anilor şi care este foarte greu de reparat în aşa scurt timp. Nu ne dorim decât să luaţi măsurile legale, nimic mai mult, nimic mai puţin. Noi am sesizat nişte nereguli şi abuzuri pe care le-a săvârşit conducătorul instituţiei noastre, care au fost confirmate printr-o notă de control aprobată de dumneavoastră şi care aşteptăm să fie pusă în aplicare din luna aprilie 2016. Mai sunt şi alte judeţe în situaţia noastră, cu note de control aprobate de dumneavoastră şi nepuse în aplicare. Au avut foarte mulţi oameni de suferit, care au fost reduşi la tăcere, daţi la o parte, aruncaţi de colo colo şi care din păcate nu au putut să se apere de acest director executor. Încă mai aşteptăm. Scriem şi în numele colegilor noştri pensionaţi anticipat, fortaţi să plece de bunăvoie din instituţie sau daţi afară prin diferite tertipuri”, se arată în documentul citat.

Monitorul de Cluj a scris săptămâna trecută despre concluziile raportului de control la APIA Cluj. “Specialiştii” angajaţi de actualul director Adrian Zaharia la APIA Cluj nu ştiu diferenţa între teren arabil şi teren agricol, la secretariat erau angajate patru PFA-uri, iar subprefectul susţinut de PSD Dan Codrean a fost angajat să stea.


Zeci de abuzuri şi nereguli, angajări pe “pile”, decontări ilegale de carburanţi, la APIA Cluj, apar într-un raport de control al Ministerului Agriculturii. Din document reiese că fostul subprefect al Clujului, Dan Codrean (promovat de PSD), a încasat bani frumoşi ca angajat la APIA Cluj fără să calce vreodată poarta instituţiei.

Întreaga poveste şi cum se apără directorul APIA Cluj citiţi aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter