Actualitate

Dansând în ploaie la Bonțida. ENTER SHIKARI au “rupt” tot în Ziua 2 la ELECTRIC CASTLE – VIDEO

Vineri seara, s-a confirmat faptul că Electric Castle se află sub “blestemul” ploii. În timpul showului Paul Kalkbrenner, a început o ploaie torențială care a readus în atenție “temele” principale de anul trecut: noroiul, pelerinele și cizmele de cauciuc. În ciuda vremii nefavorabile, concertele de pe main stage au fost electrizante, Enter Shikari oferind, cel mai probabil, showul serii.

Chitaristul de la Enter Shikari este purtat pe brate de spectatori. Foto: facebook.com/ElectricCastle Chitaristul de la Enter Shikari este purtat pe brate de spectatori. Foto: facebook.com/ElectricCastle

Participanții de la Electric Castle spun mai în glumă mai în serios că cizma de cauciuc ar trebui inclusă în logoul festivalului. Chiar dacă cizmele de cauciuc nu vor fi “oficializate” în vreun fel, este clar că vrând nevrând aceste încălțăminte și pelerinele au devenit un “must have” și anul acesta la Bonțida. Dacă în Ziua 1 la Electric Castle au fost doar câteva averse, ploaia oprindu-se după câteva minute, vineri, în Ziua 2 ploaia a pus stăpânire peste Bonțida încă de la începutul concertului DJ-ului Paul Kalkbrenner, în jurul orei 23.00. După nici jumătate de oră, tot domeniul de la Castelul Banffy s-a transformat într-o mare masă de noroi și bălți. Aleile din lemn și cauciuc amenajate de organizatori  nu au făcut față fluxului mare de persoane care s-au îndreptat spre zonele acoperite sau spre ieșire.

Dincolo de ploaia torențială care de acum nu ar trebui să mai mire pe nimeni, concertele din Ziua 2 de pe scena principală au „electrizat” publicul. Concertul britanicilor Enter Shikari a fost, cel mai probabil, showul serii de pe main stage. Enter Shikari este o trupă de show, care știe cum să țină publicul în priză permanent. Fanii au cântat, au aplaudat și au sărit împreună cu băieții de pe scenă. Vocalul, Rou Reynolds a dialogat permanent cu publicul, a salutat în limba română (“Bună seara!”), spre încântarea fanilor și a provocat publicul să cânte împreună cu el. Spre finalul concertului, Rou Reynolds i-a provocat pe fani și la un mare pogo în fața scenei, moment în care chitaristul trupei a coborât în public, lăsându-se purtat pe brațe de public.


După o pauză de jumătate de oră a urmat showul DJ-ului Paul Kalkbrenner. Începerea concertului său a coincis cu începerea ploii torențiale care nu s-a oprit pe tot parcursului concertului. O parte din spectatori, echipați cu pelerine au rămas în fața scenei și au dansat în ploaie, dar mulți s-au retras spre zonele acoperite.

Vineri, a doua zi de Electric Castle, 27.000 de fani s-au strâns în fața celor 7 scene de la castelul Banffy, ceea ce înseamnă că festivalul aproape și-a dublat numărul total de participanți într-o singură zi, ajungând până acum la 58.000 de persoane înaintea zilelor de weekend.


Sâmbătă este Ziua 3 Electric Castle. Headliner este Skrillex care va urca pe scenă la ora 23.10. Vor mai concerta Urma, Dub Pistols, Elliphant, Coma etc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter