Actualitate

Percheziţii la Cluj, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

În această dimineață, polițiștii din Târgu Mureș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează 12 percheziții în Mureș, Harghita, Cluj și Maramureș, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

La data de 14 iulie, 20 de polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Târgu Mureș și cei din Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au descins la sedii de societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

La activități au participat și polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș și inspectori antifraudă detașați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș.


“În fapt, reprezentanții a 3 societăți comerciale sunt bănuiți că, în perioada ianuarie 2015 până în prezent, ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de societăți de tip fantomă, pentru diverse servicii și operațiuni cu materiale de construcții, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale. De asemenea, aceștia ar fi omis înregistrarea în contabilitate a vânzărilor de produse second-hand, achiziționate din spațiul intracomunitar. 6 persoane urmează a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale. La percheziții participă jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Regele Ferdinand I Târgu Mureș. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Române.

Articol scris de Emanuela Văscan

Ultimele Stiri
abonare newsletter