Actualitate

Cea mai iubită ciocolată din lume ar conţine substanţe cancerigene

O organizaţie nonguvernamentală din Germania a publicat de curând rezultatele unor studii asupra unor tipuri de ciocolată aflate pe piaţă în toată lumea, iar veştile sunt alarmante.

Ciocolata Kinder ar conţine substanţe posibil cancerigene, susţine organizaţia, citată de The Independent.

Potrivit Foodwatch, ciocolatelele Kinder s-au clasat pe primul loc în topul produselor cu cele mai multe substanţe potenţial periculoase. Acestea contin 1,2 mg/kg de uleiuri minerale saturate (MOAH), substanţe create atunci când uleiul este rafinat. Foodwatch a testat 20 de tipuri de produse, precum Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen şi bomboanele Nougat Minis, în care s-au găsit uleiurile minerale saturate (MOAH), scrie publicaţia britanică.


Organizaţia a solicitat, printr-o scrisoare către producători, retragerea de pe piaţă a acestor dulciuri destinate în special copiilor.

În urma anunţului, mai multe state s-au autosesizat, cerând, la rândul lor teste asupra produselor, dar şi retragerea lor de pe piaţă. Ministrul Sănătăţii din Qatar a comandat analize de laborator pentru ciocolata Kinder.


Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor descrie uleiurile minerale MOAH ca fiind „posibil cancerigene şi cu potenţial de mutaţii genetice”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter