Actualitate

“Acţiuni de weekend” ale Poliţiei Rutiere Cluj: sute de amenzi şi zeci de permise suspendate

Nici nu a început bine weeekendul că poliţiştii au ieşit la “vânat”: au dat aproape 300 de amenzi, iar alţi 16 şoferi vor îngroşa rândul pietonilor pentru următoarele luni.

Poliţiştii rutieri au ieşit ieri pe principalele străzi din Cluj-Napoca, dar şi pe sectoarele de drum național din județul Cluj unde au loc frecvent accidente de circulaţie.

Potrivit IPJ Cluj, acţiunea s-a axat pe respectarea prevederilor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor, priorități și depășire vehicule, prioritate pietoni și reguli traversare cale ferată.


“În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 289 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 83.000 lei la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 53 au vizat depășirea vitezei legale, 4 nerespectare reguli depășire și 4 neacordare prioritate pietoni. Pentru infracțiunile constatate au fost înregistrate 5 dosare penale, 3 privind fapte la regimul circulației rutiere și 2 privind alte fapte. De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 16 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

De exemplu, în cadul acţiunii, poliţişti rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 36 ani din municipiul Zalău, județul Sălaj, care a condus autoturismul pe strada Primaverii din municipiul Cluj-Napoca, având aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare străin (Belgia), acesta fiind radiat din circulație la data de 30 septembrie 2014.


Poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 4 Rurală Câmpia-Turzii au depistat un bărbat de 54 ani din municipiul Turda, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 150, prin Viișoara, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

Azi noapte, poliţişti rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 44 ani, domiciliat în Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul prin Piața Unirii, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcolemiei.


Polițiștii au mai depistat un bărbat care conducea un autoturism, deși era sub influența alcoolului. Acesta avea o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei patru şoferi s-au ales cu dosare penale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter