Actualitate

MOMENT UNIC pentru pompierii din Cluj: au primit Drapelul de Luptă, la 80 de ani de atestare documentară – FOTO și VIDEO

Sute de clujeni au participat vineri dimineața la evenimentele organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj în fața Teatrului Național. Pompierii clujeni au aniversat 80 de ani de atestare documentară și totodată au primit Drapelul de Luptă, simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare.

Pompierii au ieșit vineri dimineața în stradă pentru a aniversa împreună cu clujenii 80 de ani de atestare documentară și pentru a primi Drapelul de Luptă. Drapelul a fost înmânat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acest eveniment reprezintă un moment de maximă importanță pentru unitatea din Cluj, Drapelul de Luptă, conferit prin decret prezidențial, fiind un simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare, cu atât mai mult, pentru că acesta este oferit cu ocazia aniversării a 80 de ani de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj.

Unitatea a fost prima de acest fel din regiunea Ardealului și, pe lângă atribuțiile de luptă și pază contra incendiilor la nivel local, a avut un rol primordial în extinderea, înființarea și coordonarea a noilor subunități de pompieri militari din toată regiunea Ardealului.


Raed Arafat a subliniat importanța primirii drapelului de către ISU Cluj. “Pentru orice unitate militară, o astfel de ceremonie este unică în istorie. Deci pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, această ceremonie nu se va mai repeta pentru că o singură dată primești drapelul de luptă, este o onoare pentru orice unitate, este o recunoaștere pentru ce face unitatea respectivă și pentru pompierii care sunt mereu în luptă cu timpul, cu urgențele, cu situațiile, cu pericolele. Acesta este un lucru de mândrie. Eu sunt convins că fiecare pompier din județul Cluj se simte mândru pentru că a primit de la președintele României drapelul de luptă”, a declarat Raed Arafat.

La finalul ceremoniei a avut loc o paradă cu tehnica de intervenție a pompierilor clujeni. “ISU Cluj se situează foarte bine la nivel național. Încă mai e mult de făcut ca peste tot în țară, dar tehnica pe care o deține ISU Cluj este primită anul trecut, mai există tehnică ce urmează să fie primită anul acesta, cumpărată în ultimii ani din fonduri europene. Ce s-a văzut în defilare la început este tehnică mai veche și apoi s-a defilat cu ce este mai nou. Din fericire, acum ce este mai vechi a rămas mai mult un simbol”, a adăugat Arafat.


Ultimele Stiri
abonare newsletter