Actualitate

Opera din Cluj a coborât în stradă. Mii de clujeni, în Piaţa Unirii, la Nabucco – GALERIE FOTO

Sâmbătă seara, Opera Națională Română din Cluj-Napoca a încântat publicul cu un spectacol în aer liber, în Piaţa Unirii. Opera Nabucco de Giuseppe Verdi a fost urmăritp de mii de clujeni.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca îşi încheie stagiunea 2015-2016 cu spectacole în aer liber. După Lacul Lebedelor, din 11 iunie, pe Lacul Chios din Parcul Central, sâmbătă seara, în Piaţa Unirii a fost pus în scenă opera Nabucco de Giuseppe Verdi. Duminică, de la ora 21.30 clujenii pot urmări spectacolul La Negra Noche, concert de muzică spaniolă, tot în Piaţa Unirii, de la ora 21.30.

O reverie despre libertate, pe care însuși Verdi o numea ”inegalabila operă prin care cariera sa artistică avea să înceapă cu adevărat”, ”Nabucco” este  una dintre cele mai longevive și apreciate creații din istoria lirică universală. Opera a fost transpusă într-un cadru neconvențional şi a invitat la trăire comună mii de spectatori.  Povestea legendară despre iubire, putere și umilință, puternic impregnată de istoria Babilonului, i-a avut în rolurile principale pe baritonul Carlos Almaguer- Nabucco (invitat), Hector Lopez- Ismaele, soprana Dragana Radaković -Abigaille (invitată), basul Szabó Balint - Zaccaria (invitat), Iulia Merca - Fenena (invitată), Cristian Hodrea - Marele Preot, Florin Pop – Abdallo, Lucia Bulucz - Anna, acompaniați de Ansamblul de balet, Corul și Orchestra  Operei Naționale Române Cluj-Napoca, sub bagheta apreciatului dirijor italian David Crescenzi.


Regia spectacolului a fost semnată de Ina Hudea, iar scenografia de Liliana Moraru.

Încheierea  plină de vervă și prospețime a stagiunii va fi marcată printr-un Concert de muzică spaniolă, ”La Negra Noche”, organizat de asemenea în Piața Unirii, duminică, 3 iulie, ora 21:30, avându-i ca invitați speciali pe același dirijor și soliști internaționali, alături de renumiții soliști clujeni Marius Vlad Budoiu, Hector Lopez, Cristian Mogoșan, Geani Brad și Florin Estefan.  Seara lirică va crea o feerie pe ritmurile colorate  ale unui repertoriu fermecător de melodii și șlagăre celebre, de origine hispanică,  precum ”Granada”, ”La Cucaracha”, ”Bésame mucho”, ”Mexico lindo”,  ”Solamente Una Vez”, ”La Paloma”, ”Júrame”, orchestrate de renumitul dirijor și compozitor Sabin Pautza și de Flaviu Mogoșan. Acompaniamentul este realizat de Orchestra Operei clujene, alături de Marian Bălan (invitat) la chitară și Radu Dunca (solo vioară).

Etichete: nabucco piata unirii
Ultimele Stiri
abonare newsletter