Actualitate

Cioloş, despre reducerea birocratiei: “O să se spună că nu avem simţul umorului”

Premierul Dacian Cioloş a scris, pe Facebook, că Guvernul său riscă să fie considerat fără simţul umorului adoptand măsuri de reducere a birocraţiei la trei luni după ce acestea au fost subiectul unei farse de 1 aprilie în presa.

"Parcă nici păcălelile de 1 aprilie nu mai sunt ce-au fost. După trei luni, ceva ce părea o glumă bună s-a lăsat cu un pachet de simplificare şi debirocratizare. În ritmul acesta, o să se spună că nu avem simţul umorului", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

El a ataşat postării sale un articol din HotNews, o farsă de 1 aprilie, în care autorii anunţau că Guvernul a luat măsuri spectaculoase de reducere a numărului de documente solicitate de autorităţi cetăţenilor în diverse chestiuni, relatează ziare.com. Articolul respectiv ironiza activitatea aşa-numitei "comisii de tăiat hârtii" ce a fost înfiinţată la nivelul Guvernului la sfârşitul lunii februarie cu scopul de a identifica modalităţile de debirocratizare a administraţiei publice centrale.

Comentariile lui Ciolos vin după ce Guvernul a adoptat marţi mai multe măsuri menite să le facă viaţa mai uşoară celor care, de exemplu, au de plătit amenzi de circulaţie sau de obţinut diverse documente sau servicii de la instituţiile publice. Executivul a adoptat în şedinţa de marţi măsurile de debirocratizare a administraţiei anunţate de către premierul Dacian Cioloş, printre care se număra scutirea de taxa de timbru pentru cartea de identitate, renunţarea la copiile legalizate şi reducerea numărului de taxe pentru eliberarea unor documente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter