Actualitate

Gurmanzii şi iubitorii de experienţe culinare sunt aşteptaţi la Street Food Festival - VIDEO

Primul festival de street-food din România, Street Food Festival, îşi deschide porţile săptămâna viitoare la Cluj-Napoca. Gurmanzii și iubitorii de experiențe culinare sunt aşteptaţi între 7 - 10 iulie pe Aleea Stadionului să guste din reţetele celor mai renumiţi bucătari de stree-food din ţară şi din străinătate.

“Vorbim de primul street-food festival din România, desfășurat în premieră la Cluj-Napoca, Street Food Festival va oferi tuturor pofticioșilor un weekend prelungit de activități, preparate și surprize culinare. Este o iniţiativă în premieră, chiar dacă piaţa din România nu este pregătită de un festival de acest gen. Meniul Street Food Festival va include rețetele ingenioase pregătite de unii din cei mai renumiți bucătari de street-food din România și din afară. Vor participa la acest festival peste 50 de restaurante din Cluj şi din restul ţării. Vedeta festivalului va fi mâncarea. Mâncarea stradală este o mâncare foarte bună, care se prepară rapid şi poate fi luată la pachet”, a precizat Constantin Covaliu, general manager al festivalului.

Pe Aleea Stadionului clujenii vor găsi de la rețete din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească și nemțească, la produse bio de luat acasă, uleiuri, gemuri, bucătărie mediteraneană și italiană.


“Chef Andrei Isac va găti celebra specialitate italiană arrosticini, veţi putea servi pizza preparată într-un cuptor special instalat într-un food truck. Chef William Cunneen va aduce rețete de tradiție americană pe Aleea Stadionului alături de rețetele ingenioase ale unuia din cei care au lucrat în bucătăria lui Jamie Oliver: Chef Foa. Alături de ei va găti și bucătarul care până nu de mult îi servea pe Rihanna și Prințul Angliei și azi bucătărește rețete de pizza la Cluj-Napoca, Chef Mattia. Totodată, organizatorii au pregătit surprize culinare și pentru cei vegetarieni”, a mai spus Covaliu.

În cadrul festivalului, clujenii vor putea asista la concerte, iar amatorii de filme culinare pot viziona filme la Culinary Outdoor Cinema, iar cei mici vor avea propria lor zonă de distracţie.


Chef Foa va găti într-un decor impresionant la Dinner in White. Meniul va include: Salată Thai de Vită cu Mango, Pui în stil Yakitori cu Sos Teryiaki, Souvla de Porc servit cu Pâine Pita pe Grătar, Tzatiki și Salată de Spanac și multe altele.

La rândul său, americanul William Cunneen, chef-ul food truck-ului “Chef off the Grid”, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că în Cluj există mult potenţial pentru dezvoltarea acestui concept de mâncare stradală.


“Sunt din Chicago, dar de un an trăiesc la Cluj-Napoca împreună cu soţia mea. Oraşul are potenţial, putem dezvolta aici acest concept de street food. Vrem să gătim folosind ingrediente româneşti pe care să le folosim în reţete inedite. În Chicago în fiecare săptămână are loc câte un festival de mâncare stradală axat pe un anumit tip de mâncaee, burger, costiţă etc”, a menţionat el, care a şi gătit un porchetta sandwich. Ce ingrediente a folosit puteţi viziona în videoul ataşat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter