Actualitate

Cod galben de PLOI TORENȚIALE în județul Cluj

O mare parte din țară se află sub incidență de cod galben de ploi torențiale, începând de marți dimineața. Șase județe din nordul Moldovei sunt sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Cod galben de PLOI TORENȚIALE în județul Cluj Cod galben de PLOI TORENȚIALE în județul Cluj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică valabilă pentru mai multe județe, printre care și Cluj. Avertizarea este valabilă în intervalul 28 iunie, ora 10.00 – 28 iunie ora 23.00. “În intervalul menţionat, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi punctiform 50 l/mp, cu precădere în zona montană”, se arată în avertizarea ANM.

De asemenea, șase județe din nordul Moldovei sunt sub incidență cod portocaliu de instabilitate atmosferică foarte accentuată și cantităţi de apă însemnate. Avertizarea este valabilă în intervalul 28 iunie, ora 14.00 – 28 iunie, ora 23.00. “În judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău, gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantităţi de apă de peste 60...70 l/mp”, precizează textul ANM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter