Actualitate

Capră neagră împuşcată de braconieri

Un exemplar de capră neagră aflat în plin sezon de prohibiţie ar fi fost împuşcat duminică, 19 iunie, sub pietrosul Rodnei de un grup de braconieri.

sursa foto: www.danpavaloiu.ro sursa foto: www.danpavaloiu.ro

Vânătoarea ilegală ar fi avut loc sub ochii unor turişti care ar fi fost ameninţaţi de către braconieri.

„Duminica trecută, 19 iunie, în jurul orei 20:00 la Iezer, sub Pietrosul Rodnei, a fost împușcat un exemplar de capră neagră în plin sezon de prohibiție.


Fapta s-a întâmplat sub ochii unui grup de turiști stupefiați, ceea ce denotă că braconierii sunt obișnuiți să-și facă mendrele în zonă fără a fi pedepsiți de autorități.

Turiștii, 5 fete și 4 băieți, au fost avertizați de braconieri să nu cumva să facă poze, dar au reușit pe ascuns câteva instantanee.


De asemenea sunt de acord să depună mărturie. De altfel, infractorii s-au bucurat de complicitatea celor de la stația meteo unde și-au lăsat mașinile de teren (2 Nissan și un Mitsubishi).

Cel mai probabil făptașii sunt din Borșa Maramureș, care de foarte mult timp este polul braconajului din Munții Rodnei. Vă rog ca pe viitor, dacă observați asemenea evenimente apelați 112 și cereți jandarmeria”, a spus jurnalistul Dan Păvăloiu pe blogul personal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter