Actualitate

Cronologia accidentelor rutiere în care au fost implicaţi motociclişti

Accidente similare precum cel de duminică, în care fiul patronului de la Grand Hotel Italia a fost grav accidentat, au mai avut loc la Cluj. Din cauza şoferilor inconştienţi care efectuează viraje fără să asigure zeci de tineri motociclişti au decedat sau au fost grav accidentaţi, fiind traumatizaţi pe viaţă.

7 septembrie 2013

Un motociclist și-a pierdut viața în data de 7 septembrie 2013 într-un accident rutier pe strada Fabricii din Cluj-Napoca. Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat că accidentul s-a produs după ce şoferul autoturismului nu a acordat prioritate, a virat la stânga, moment în care un motociclist a venit din faţă şi a fost lovit de maşină. În urma accidentului, motociclistul a decedat. Este vorba de un bărbat în vârstă de 33 de ani.

7 august 2014

Un motociclist și pasagerul său au fost răniți joi, 7 august 2014, pe strada Izlazului. „Un bărbat care a condus un autoturism pe strada Izlazului, spre strada Primăverii, a efectuat un viraj la stânga pentru a intra în parcarea unui imobil şi nu s-ar fi asigurat corespunzător. Acesta a intrat în coliziune cu o motocicletă, condusă regulamentar de un bărbat de 62 de ani din Cluj, în aceeaşi direcţie de deplasare. În urma coliziunii motocicleta s-a răsturnat pe partea carosabilă, iar conducătorul acesteia şi o pasageră de 24 de ani care circula cu acelaşi vehicul, au fost răniţi şi transportaţi la UPU”, informează IPJ Cluj.


12 iunie 2015

Un motociclist din judeţul Cluj, cunoscut sub numele de Dafin, şi-a pierdut viaţa vineri, 12 iunie 2015, în jurul prânzului într-un accident de circulaţie petrecut pe DN 1C în localitatea Iclod.  Motociclistul a decedat după ce s-a izbit violent de o autoutilitară care încerca să vireze la dreapta pe un drum secundar. Potrivit martorilor, motociclistul avea viteză foarte mare, iar din cauză că se afla în curbă nu a mai putut evita impactul cu autovehiculul din faţă. În urma accidentului, bărbatul din Iclod a decedat pe loc, iar motocicleta acestuia s-a oprit într-un stâlp la 100 de metri distanţă. Deşi avea cască, aceasta nu i-a putut salva viaţa.

13 august 2015

Un motociclist şi o tânără de 21 de ani au fost răniţi grav în data de 13 august 2015, după ce un şofer nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers. Un bărbat de 42 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe  strada Oaşului, din direcţia bulevardul Muncii spre centru, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers spre dreapta pentru a intra pe strada Odobeşti şi a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de un tânăr de 25 ani care circula în aceaşi direcţie prin partea dreaptă. Accidentul a avut loc pe strada Oaşului şi s-a soldat, pe lângă rănirea gravă a celor două persoane, şi cu avarierea a două vehicule.


27 august 2015

Un accident mortal de circulație a avut joi după-amiază, 27 august 2015, pe DN1C, în localitatea Livada. În accident au fost implicat trei autovehicule, o motocicletă, un TIR și o dubiță. Motociclistul în vârstă de numai 21 de ani era fiul fostului viceprimar din Fizeşu Gherlii şi circula dinspre Dej înspre Cluj, s-a izbit de dubița a cărei șoferițe ieșise cu spatele de pe un drum secundar pentru a pătrunde pe șosea, iar apoi a fost proiectat într-un TIR condus de un bărbat din Giurgiu. În urma impactului violent, motociclistul s-a izbit de pământ, casca zburându-i din cap.  Medicii de pe ambulanță nu au putut face nimic pentru salvarea tânărului.

6 septembrie 2015

Un sirian naturalizat la Cluj-Napoca a comis un grav accident de circulație în urma căruia un tânâr de 37 de ani a decedat. Accidentul a avut loc în cursul zilei de 6 septembrie 2015 pe strada București din Cluj-Napoca. Polițiștii susțin că un cetățean sirian, Bazrakan Abdul Rahman, în vârstă de 54 de ani, în timp ce conducea un auttorusim Audi A 4, a vrut să întoarcă mașina peste linie dublă continuă. „Fără să se asigure a vrut să facă acea manevră riscantă și ilegală. Nu a văzut că din spate circula o motocicletă care a intrat directă în mașina care făcea manevra ilegală”, a declarat un polițist. Motocicleta era condusă de Alexandru Adrian Nicoară, de 37 de ani.


4 octombrie 2015

Un accident rutier grav a avut loc duminică, 4 octombrie 2015, pe Calea Mănăștur din Cluj-Napoca, soldat cu rănirea gravă a unei persoane și avarierea a două vehicule. O femeie de 30 ani din Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Mănăștur, la intersecție cu strada Berăriei,  la efectuarea virajului stânga, pe fondul neacordării de prioritate unei motociclete, care se deplasa pe sensul opus de mers, a intrat în coliziune cu acesta. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a conducătorului motocicletei, respectiv a unei tinere de 18 ani, din comuna Florești.

13 noiembrie 2015

Un accident rutier grav a avut loc vineri, 13 noiembrie 2015, în care o tânără motociclistă şi-a pierdut viaţa. Tânăra, pe care o chema Sonia, a decedat într-un accident rutier care a avut loc pe strada Pavlov. ”Un autoturism a virat stânga pentru a intra într-o curte, dar nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete care venea din sens opus. Motocicleta a intrat direct în autoturism și a rezultat decesul persoanei care se afla pe ea. Mașina era condusă de o femeie de 29 de ani, iar pe motocicletă era tot o femeie de 29 de ani”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


23 noiembrie 2015

Un accident rutier a avut loc luni, 23 noiembrie 2015, pe strada Observatorului în cartierul Zorilor în care au fost implicate două mașini și o motocicletă. "În jurul orei 19:25 o tânără de 19 ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Observatorului din Cluj la efectuarea unui viraj dreapta înspre parcarea unui centru comercial, pe fondul neasigurării corespunzătoare la schimbarea direcției de mers, ar fi intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de către un tânăr de 24 de ani din Cluj, care circula pe același sens, înspre strada Republicii. În urma impactului, motocicleta ar fi fost proiectată într-un alt autoturism condus de către o femeie de 28 ani din Sălaj. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a motociclistului”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

5 aprilie 2016

Un accident rutier grav a avut loc marți, 5 aprilie 2016, în jurul orei 18:30, în intersecţia străzilor Bulevardul 1 Decembrie şi Tecuci din Cluj. Un șofer în vârstă de 26 de ani care conducea un autoturism marca VW Golf nu a acordat prioritate de trecere unui motociclist în vârstă de 22 de ani. Motociclistul circula pe banda doi dinspre podul Garibaldi spre Cora şi a fost lovit de o maşină. La faţa locului s-au deplasat medicii, accidentările motociclistului fiind grave.


23 mai 2016

Un accident rutier grav a avut loc luni, 23 mai 2016, în jurul orei 13:30 pe strada Nicolae Titulescu din Cluj. Un şofer nu i-a acordat prioritate unui motociclist şi l-a lovit în plin. “Conducătorul unui autovehicul ar fi pătruns pe strada Nicolae Titulescu de pe o alee fără a acorda prioritate de trecere unui motociclist intrând în coliziune cu acesta. Motociclistul ar fi suferit leziuni”, a declarat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

21 iunie 2016

Un grav accident de circulație a avut loc în comuna clujeană Baciu. Un motociclist de 33 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a intrat în coliziune cu un autoturism. Potrivit polițiștilor clujeni, din primele cercetări reiese că motociclistul de 33 de ani, care este din județul Argeș, în timp ce conducea motocicleta pe direcția Cluj-Napoca - Rădaia, pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță față de autovehiculul care-l preceda, a intrat în coliziune cu acesta. Autoturismul era condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Baciu, care ar fi redus viteza pentru a efectua un viraj spre dreapta. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a motociclistului, care a fost transportat la UPU 1 Cluj-Napoca pentru îngrijiri medicale.

Hai să râdem cu Poliţia

Reprezentanții Poliției spuneau în 2014 că pentru prevenirea şi reducerea numărului de accidente în care sunt implicaţi conducători de motociclete/mopede sau biciclişti, poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi săptămânal.

“Acţiunile acestora vizează impunerea respectării prevederilor legale în domeniu în vederea reducerii victimizării acestor categorii de participanţi la trafic”, transmis aceştia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter