Actualitate

Lucrările în Piaţa Gării, finalizate săptămâna viitoare. Cum va fi afectat traficul – FOTO

Lucrările de modernizare din Piaţa Gării vor fi finalizate până în 30 iunie, anunţă reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. Odată cu finalizarea acestor lucrări, întreaga circulaţie din zona Pieţei Gării va fi restructurată.

”Vor fi standuri de taxi în faţa gării, dar şi parcări oblice pentru clujenii care vor veni la gară. Cei care vor veni de pe strada Horea şi doresc să vină în faţa gării vor putea intra pe banda care îi va duce la intrare. În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, vreau să îi informez pe toţi cei care vin din zona Baciu, Zalău şi care până acum erau obişnuiţi să treacă prin faţa gării pentru a merge pe Oaşului şi Bulevardul Muncii că de acum înainte va fi presemnalizare de la podul Locomotivei, să o ia prin spatele gării, pe strada Fabricii de Chibrituri. Astfel, vor evita să mai treacă prin centru. De asemenea, în comisia de circulaţie vom analiza posibilitatea efectuării virajului la stânga de pe strada I.L. Caragiale înspre gară”, a explicat primarul Emil Boc.

Conform proiectului european, în Piaţa Gării au fost plantaţi arbori şi au fost montate bănci.


De asemenea, până la finalul proiectului vor fi unificate şi pasajele subterane.

”După 30 iunie, direct de pe strada Horea, intrând în pasaj vei putea ajunge la gară, mergând în pasaj vei putea merge direct să iei trenul sau vei putea merge dincolo de calea ferată, la Dedeman, fără să mai fi nevoit să ieşi la suprafaţă. Cei care vor ieşi din gară pentru a merge la mijloacele de transport în comun vor avea o trecere de pietoni”, a mai explicat primarul Emil Boc.


La intrarea în pasaje vor fi asigurate rampe pentru bagaje, pentru biciclete, iar în etapa următoare vor fi montate lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter