Actualitate

Produse contrafăcute în valoare de 350.000 de euro, descoperite de poliţişti după perchiziţiile de ieri

Poliţiştii clujeni au ridicat, în urma a cinci percheziţii, peste 5.000 de produse contrafăcute - ceasuri, brăţări, inele şi pandantive - cu o valoare de piaţă estimată la peste 350.000 de euro, care erau comercializate on-line.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat cinci percheziţii în municipiile Cluj-Napoca şi Piteşti. Percheziţiile au vizat locuinţele unor persoane bănuite de contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice, precum şi sediile firmelor pe care cei în cauză le administrează. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproape 4.000 de ceasuri şi seturi de brăţări, cercei, inele, pandantive şi lănţişoare, de diferite mărci. De asemenea, au fost ridicate aproximativ 500 de huse de telefon şi 240 de seturi de lentile de contact, precum şi peste 400 de genţi de damă, portmonee, încărcătoare de telefon şi alte bunuri", se arată într-o informare transmisă joi de IPJ Cluj.

De asemenea, poliţiştii au ridicat unităţi centrale, laptop-uri, hard disk-uri, memorie externă, documente contabile şi alte înscrisuri.


"Din cercetări a reieşit că un bărbat de 27 de ani din Cluj-Napoca ar fi înfiinţat site-uri web prin care ar fi promovat şi comercializat produse având însemnele unor mărci înregistrate, similare originalului ca finisaj, inscripţii, design, fără a avea acordul proprietarilor de drepturi. Activitatea acestuia ar fi fost susţinută şi pe raza municipiului Piteşti, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul unui bărbat, fiind ridicate, de asemenea, bunuri dintre cele menţionate”, mai arată IPJ Cluj.

Bărbatul de 27 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter