Actualitate

Noi imagini din dronă cu autostrada A3 Gilău – Nădăşelu - VIDEO

O nouă filmare cu drona realizată şi publicată de către Asociaţia Pro Infrastructura (API) surprinde avansul lucrărilor pe "ciotul" de 8,7 km de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu.

Imaginile surprind un adevărat furnicar pe şantier, constructorul mobilizându-se puternic în zona pădurii unde nu s-a lucrat deloc vreme îndelungată din cauza unor blocaje birocratice. Tronsonul este planificat a fi deschis până la finalul acestui an.

În zona pădurii de lângă Nădăşelu de abia în această primăvară s-au putut obţine avizele necesare. Altfel, timp de aproape doi ani această zonă a rămas nelucrată, în timp ce pe restul lotului constructorul a avansat în ritm susţinut.


Conform CNADNR, stadiul fizic pe acest lot la finele lunii mai era de 70,7%.


Problema pădurii şi a avizelor necesare pentru derularea construcţiei în zonă a tras în urmă proiectul timp de aproape un an şi jumătate, timp în care autorităţile nu au mişcat nimic. Abia în luna martie noile autorităţi de la Transporturi şi din Guvern au reuşit să rezolve blocajul administrativ şi să scoată din circuit cele aproape 7 hectare de pădure pe unde trece culoarul autostrăzii.

Deşi vorbim de un tronson scurt de autostradă, acesta este unul destul de important pentru că vine în continuarea Autostrăzii A3 Câmpia Turzii - Gilău de la intersecţia cu DN1, ocoleşte municipiul Cluj-Napoca prin partea de vest şi se opreşte aproape de localitatea Nădăşelu într-o intersecţie cu un alt drum naţional, DN1F spre Zalău şi Satu Mare. Practic, A3 Gilău - Nădăşelu va funcţiona ca o centură în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca.


Lugime: 8,7 km

Cost: 59 milioane euro (de la bugetul de stat)


Constructor: UMB-Tehnostrade

Termen contractual de finalizare: aprilie 2016


Stadiul lucrarilor (mai 2016): 70,7%

Stadiu financiar (mai 2016): 61,73%

Tronsonul de 8,7 km dintre Gilău şi Nădăşelu este primul pe care se lucrează din toate cele şase loturi din autostrada Transilvania pe care compania americană Bechtel a fost de acord să le părăsească.

Ultimele Stiri
abonare newsletter