monitorulcj.ro Menu

Actualitate

(P) Tot ce trebuie să știi despre noul Logan – GALERIE FOTO – VIDEO

După ce conduci câteva zile noul Logan și vrei să-l descrii într-un cuvânt cel mai potrivit ar fi: UTIL. Este o mașină cu care poți să-ți duci la bun sfârșit activitățile de zi cu zi. Este o mașină utilă pentru corporatistul care merge și vine de la locul de muncă la orele de vârf și stă ore în șir în trafic, utilă pentru cel care merge în concediu cu familia sau utilă pentru tinerii din ziua de astăzi care sunt mai mereu pe fugă.

Cei de la Dacia au realizat cea mai accesorizată versiune a modelului Logan. După Logan, modelele Logan MCV și Sandero beneficiază de acum de propriile versiuni Prestige.

Una dintre noutățile noului Logan este cutia de viteze robotizată. Începând din luna iunie, Dacia include în ofertă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R. Noua transmisie este disponibilă la un preț cu numai 500 de euro mai mare decât cel al versiunii manuale și este cu adevărat o ușurare pentru traficul din oraș. Disponibilă în versiuni specifice, cu 5 trepte pe motorizarea TCe 90 CP şi, respectiv, cu 6 trepte, pe motorizarea 1.5 dCI 90 CP, ambele asociate cu sistemul Stop & Start, această cutie de viteze este ideală pentru traficul din oraș. Nu mai trebuie să schimbi vitezele de la un stop la altul.

Cum funcționează?

Modelul Easy-R asigură astfel o utilizare comodă datorită soluției tehnice care elimină pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de acționare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor și acționarea ambreiajului în locul șoferului. Ea dispune de două moduri de funcționare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).

În modul „Drive”, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informațiilor referitoare la condițiile de rulare, cum ar fi turația motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al șoferului, etc. În modul „Manual/Impulsional”, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

Beneficiile cutiei de viteze

În comparație cu o cutie de viteze manuală tradițională, cutia de viteze robotizată Easy-R oferă: un plus de confort și de ușurință în utilizare, un plus de manevrabilitate, consum redus, calitate și durabilitate. Cutia de viteze Easy-R este disponibilă, din luna iunie, pe versiunile Laureate şi Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV și Sandero, precum și pe Sandero Stepway. Prețurile variază între 10.350 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Laureate 0.9 TCe 90 CP Easy-R și 13.600 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan MCV Prestige 1.5dCi 90 CP Easy-R.

Interiorul mașinii este intuitiv

Interiorul noului Logan este foarte spațios, eficient și intuitiv. Cu un bord mare, toate „butoanele” sunt bine poziționate și nu-ți lasă impresia de „sufocare”. 

Sistemul de bord dispune de o hartă GPS, vă puteți sincroniza  telefonul cu sistemul mașinii, puteți asculta radio sau puteți să vă aduceți propriile melodii pe memory stick. Portbagajul este unul spațios, ideal pentru bagajele pentru concediu.

Sistem audio bun

Sistemul audio este și el unul bine realizat, boxele fiind amplasate în mai multe locuri în mașină, iar în acest fel muzica se aude foarte bine. Un alt element interesant este și modul în care poți să dai mai tare sau mai încet volumul la muzică. În spatele volanului sunt două butoane care pot fi atinse cu vârful degetelor. În acest fel nu mai este nevoie să luați mâna de pe volan și să apăsați pe plus sau minus pe bord.

Detalii care contează

Cei care au gândit noul Logan au amplasat lângă schimbătorul de viteze două locuri în care vă puteți lăsa cafeaua, foarte utile pentru cei care sunt tot pe fugă.  Pe lângă detaliile mici, dar care contează, de amintit este și cotiera. Ea este realizată dintr-un material fin și poate fi înlăturată.  

Lansată la sfârșitul anului 2015, versiunea de top a modelului Logan s-a afirmat în scurt timp drept un succes indiscutabil al gamei Dacia. Un succes datorat atât designului modern şi atrăgător, cât şi echipării deosebit de generoase. Această formulă câștigătoare se regăsește de acum şi pe modelele Logan MCV și Sandero, care beneficiază, începând din luna iunie, de propriile versiuni Prestige. Astfel, echipamente precum sistemul de climatizare cu reglare automată, planșa de bord specifică sau comanda geamurilor electrice integrată în portiere devin disponibile pentru trei din cele mai solicitate modele Dacia. Nu lipsesc nici elementele de design atât de apreciate, precum proiectoarele dublu optice, jantele din aliaj de 15 inch, de culoare „Dark Metal” sau semnalizatoarele integrate în oglinzile retrovizoare exterioare.

Motorizare de mai multe tipuri

Versiunile Prestige sunt disponibile cu o gamă completă de motorizări, atât pe benzină, cât şi diesel. Amatorii propulsoarelor pe benzină pot astfel alege între motorul 1.2 16V, de 73 CP, apreciat pentru consumul redus şi blocul TCe de 90 CP. Oferta diesel este alcătuită din motorul 1.5 dCI, în cele două variante de putere, de 75 CP şi 90 CP.

Cât costă?

Preţurile variază între 9.500 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Prestige echipat cu motorul 1.2 16V de 73 CP și 13.600 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP şi cutie Easy-R.

Poți să testezi și tu noua Dacia!

Cei care vor să testeze noua Dacia o pot face în perioada 10-12 iunie la Polus Center din Cluj-Napoca.