Actualitate

Doar doi castani din cei tăiați în Piața Avram Iancu erau bolnavi

La jumătatea lunii mai, castanii din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, de pe latura nord-estică a Catedralei Ortodoxe, au fost tăiaţi de Primărie. Reprezentanţii administraţiei locale spun că arborii prezentau pericol de prăbuşire. Sursele Monitorul de Cluj spun că doar doi arbori au fost bolnavi.

Primăria a tăiat cu bună știință chiar și arborii sănătoși din Piața Avram Iancu. Totul s-a petrecut cu acordul Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei. Potrivit declarațiilor reprezentanților Primăriei, toți castanii erau bolnavi și în pericol de prăbușire. În realitate, conform surselor Monitorul de Cluj, doar doi castani erau bolnavi. 

„În ultimele zile Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Spații verzi a efectuat o acțiune de înlăturare de pe domeniul public a arborilor compromiși din cauza bolilor identificate (Cryphonectria Parasitic) și a paraziților (Cameraria Orhidella), în zona Pieței Avram Iancu. Acești arbori prezentau pericol de prăbușire, periclitând siguranța trecătorilor. Tăierea și înlăturarea acestor copaci s-a realizat cu aprobarea autorităților de mediu și după plantarea prealabilă a altor arbori în zone din imediata apropiere a celor tăiați. În acest sezon de plantări municipalitatea a plantat peste 400 de arbori, 71 în imediata apropiere a celor înlăturați în Piața Avram Iancu, acțiunile urmând să fie reluate la toamnă, în perioada optimă pentru aceasta activitate", au declarat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca în luna mai, la puțin timp după tăierea copacilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter