Actualitate

Sute de clujeni la “duelul” dintre păsări și muzicienii din Cluj – GALERIE FOTO

Câteva sute de clujeni au participat la cea de-a patra ediție a Nopții Privighetorilor, duelul dintre păsările cântătoare și muzicienii din Cluj.

Spre deosebire de anii trecuți, ediția din 2016 a fost o acțiune a proiectului „Păsările Clujului prin muzică și tradiție”. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Participanții la eveniment au beneficiat după intrarea în Gradina Botanică de un tur ornitologic, dar mulți dintre ei au folosit prilejul pentru discuții despre păsări, despre proiectele Societății Ornitologice Române și pentru a solicita sfaturi în ceea ce privește birdwatching-ul ca hobby. Printre întrebări și răspunsuri, participanții au avut ocazia să vadă mierle, măcălendri, pițigoi mari și suri, dar întrebările au vizat și ciorile, cucii și gaițele. 


După turul ornitologic, oaspeții au fost așteptați să deguste doar produse locale și apoi a început partea muzicală. Iar anul acesta concertul a fost, din nou, punctul culminant, aproape 2 ore de muzică de calitate. Evidența biletelor vândute de Grădina Botanică arată că 576 de clujeni au dorit să participe la evenimentul organizat de SOR. 

abonare newsletter