Actualitate

EBS Tower, o investiţie de 2 milioane de euro, a fost inaugurat la Cluj

Vineri a fost inaugurat la Cluj noul sediu EBS Tower, eveniment la care au participat autorităţi locale şi reprezentanţi ai grupului NTT DATA, precum şi Excelenţa sa Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în Romania.

 În cadrul EBS Tower se regăsesc săli de curs, de conferințe și videoconferințe, de interviuri, bibliotecă, un etaj strict dedicat zonei de relaxare, iar parcarea din subsol este echipată cu lift pentru angajaţi.

În numai câteva săptămâni clădirea va dispune de un bistro, sală de mese, o terasă frumoasă şi restaurant cu meniu a la carte. În spatele amenajării se regăseşte ideea de “conectivitate” deoarece fiecare nivel comunică într-un anumit fel cu angajații. Parterul este dedicat unui program special de dezvoltare profesională, ce va fi organizat împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) şi dispune de un amfiteatru de 100 locuri, o sală de curs şi o sală profesorală. Programul va fi demarat în toamnă alături de Facultatea de Matematică și Informatică, va avea o durată de doi ani și va oferi o specializare echivalentă cu absolvirea unei facultăți în IT.


Tot în cadrul clădirii se regăsesc şi 2 laboratoare dotate cu calculatoare ce vor fi folosite în academiile pe care EBS le desfăşoară.

Noua clădire se află pe strada Constanţa şi, potrivit fondatorului EBS, Daniel Metz, compania care va prelua denumirea de NTT DATA România, se va extinde şi în clădirea alăturată.


"Ne dorim să ţinem oamenii în ţară şi de aceea vrem să oferim oportunităţi de dezvoltarea a tinerilor aici. Tot ce am făcut în ultimii ani a fost pentru a ţine tinerii absolvenţi în ţară. La iniţiativa noastră a fost reînfiinţată secţia de Matematică-Informatică în limba germană la UBB", a spus Daniel Metz.

De la începutul acestui an şi până acum, compania a angajat 218 oameni în cele 5 sucursale din ţară. Proiectul EBS Tower a fost demarat în luna aprilie 2014, iar investiţia se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. 

Etichete: it daniel metz
Ultimele Stiri
abonare newsletter