Actualitate

“Noaptea Privighetorilor”, la Grădina Botanică

Societatea Ornitologică Română organizează în 4 iunie cea de-a patra ediție a evenimentului "Noaptea Privighetorilor", care va avea loc la Grădina Botanică.

Evenimentul este organizat an de an de Biroul Teritorial Cluj al SOR, iar anul acesta are exact aceeași rețetă din anii precedenți - un duel între muzicienii din păduri și cei din orașe: păsări cântătoare contra soliști și interpreți de muzică clasică.

Evenimentul, inițial programat și anunțat pentru data de 25 mai și amânat din cauza vremii nefavorabile, are loc pe 4 iunie 2016, cu începere de la ora 18,30, în Grădina Botanică din Cluj și este o acțiune a proiectului „Păsările Clujului prin muzică și tradiție”. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.


Ca de obicei, "Noaptea Privighetorilor" începe cu un tur ornitologic ghidat, de la ora 18,30. Participanții merg să vadă și să asculte privighetorile și celelalte păsări cântătoare, iar apoi pot admira o expoziție fotografică de păsări sălbatice din România. De la ora 19,30 începe și concertul de muzică clasică, în Grădina Romană. În 2016 lista de partituri este următoarea:

Bach - Invențiune la 2 voci


Beethoven – Sonata pentru vioară și pian nr. 5 în Fa major, Op. 24 Primăvara

Beethoven – Sonata pentru vioară și pian nr. 6 în La major, Op. 30


Vivaldi – Anotimpurile – Primăvara, cvartet de coarde

Dvořák - Cvartetul de coarde nr. 12 în Fa major, Op.26 "American"


Haydn - Cvartetul de coarde nr. 3, Op.33 "The Bird"

Vor cânta Szentkúti Anna, Demény Renáta, Sonia Vulturar, Diószegi Benjámin, Gratiella Aranyosi, Nicolae Boboia.


Participarea la eveniment este gratuită, dar biletul de intrare în Grădina Botanică costă 6 ron.

Ultimele Stiri
abonare newsletter