Actualitate

Sute de persoane la evenimentele din cadrul TIFF organizate la Castelul din Gilău – GALERIE FOTO

Sute de persoane au participat miercuri seara la Ziua Maghiară din cadrul TIFF, eveniment organizat la Castelul din Gilău.

Pentru prima dată în cei 15 ani de TIFF, au fost organizate evenimente la Castelul din Gilău, o locaţie spectaculoasă, situată în mijlocul unui parc natural de 15 hectare. Miercuri seara, de la ora 19.00, pe scena amenajată lângă castel au concertat trupele Bagossy Brothers Company şi Republic, una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Ungaria. Sute de fani ai celor două trupe s-au adunat în faţa scenei pentru a urmări showul rockerilor maghiari.

Alţii s-au delectat cu berea, micii şi cârnăciorii de la standurile special amenajate. Castelul a stârnit interesul celor care au participat la Ziua Maghiară din Gilău. Cu toate că este degradat şi închis accesului publicului din cauza stării proaste, numeroşi vizitatori l-au fotografiat. Castelul din Gilău a fost ridicat pe locul unei foste cetăţi medievale. Aceasta, la rândul ei, a fost clădită peste castrul roman care străjuia antica Napoca. Castelul, construit în stilului Renaşterii transilvănene, are o formă dreptunghiulară, cu două nivele. Are 30 de camere şi o curte interioară. Castelul a fost o lungă perioadă casa episcopilor transilvani, în secolul XVI, iar o vreme a fost locul preferat al prințesei Isabella Zapolya, fiica regelui Sigismund al Poloniei.


După concertul celor două trupe din Ungaria, a urmat proiecţia filmului “Febră în zori”, care a încheiat Ziua Maghiară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter