Actualitate

“Cadou” pentru clujeni la ultima ședință de Consiliu Local

Înainte să își încheie actualul mandat, consilierii locali se întâlnesc marți la o ședință extraordinară cu 62 de puncte pe ordinea de zi. Pe listă se află un proiect de interes pentru cetățeni.

“Cadou” pentru clujeni, la ultima ședință de Consiliu Local “Cadou” pentru clujeni, la ultima ședință de Consiliu Local

Ultima ședință ordinară de Consiliu Local din actualul mandat s-a desfășurat în 17 mai și a avut un număr record de proiecte și informări pe ordinea de zi: nici mai mult, nici mai puțin de 136. După cum anunțase primarul Emil Boc la acea ședință, se mai organizează încă una înainte de alegerile locale. Aceasta este extraordinară și este programată pentru marți, 30 mai.  

Lista este destul de lungă și de data aceasta, 62 de puncte. Foarte multe proiecte, 24 la număr, vizează aprobarea preluării în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca a unor imobile. Sunt și foarte multe PUD-uri și plângeri prealabile.


Vot pentru terenul din Lomb care a luat-o la vale

Consilierii locali nu au vrut să plece din actualul mandat fără să voteze și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea zonelor supuse alunecărilor de teren din zona Lomb. Terenul care a început să o ia la vale este în zona unde se construiește drumul cu patru benzi care va lega orașul de cele două centre de afaceri care se construiesc pe dealul Lomb. Deși lucrările la acest drum sunt într-un stadiu incipient, au apărut deja probleme. Terenul a început să o ia la vale, astfel că trebuie realizate lucrări de consolidare, şantierul fiind acum închis. Lucrările la drumul cu patru benzi au început în 1 iulie. Potrivit estimărilor de la acea dată, drumul trebuia realizat până la sfârşitul anului. În momentul de faţă, sunt făcute mai puţin de 10% din lucrări.

Cadoul otrăvit: supraimpozitarea clădirilor

Pe lista proiectelor din ședința de marți se află și aprobarea regulamentulului de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor și terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în vederea supraimpozitării acestora. Proprietari de clădiri degradate care nu își repară imobilele ar putea plăti de anul viitor impozite mai mari dacă nu își repară clădirile. Valoarea impozitului ar putea fi de până la cinci ori mai mare dacă nu fac lucrările de reabilitare a clădirii. Codul Fiscal permite aplicarea unui impozit de cinci ori mai mare proprietarilor de clădiri și terenuri neîntreținute și lasă la mâna consiliilor locale valoarea supraimpozitării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter